Υπέροχες συνταγές με φυστικοβούτυρο!

Δύο γλυκά που θα θες να τρως ξανά και ξανά

Αν σου αρέσει το φυστικοβούτυρο μπορείς να δοκιμάσεις δύο συνταγές στις οποίες πρωταγωνιστεί και τις οποίες έφτιαξαν ο Σταύρος Βαρθαλίτης και ο Παύλος Χάππιλος στην εκπομπή breakfast@star.

Halloween: Δύο «τρομακτικά» γλυκές συνταγές που θα ξετρελάνουν τα παιδιά

Μπάρες με φυστικοβούτυρο( Συνταγή Βαρθαλίτης)

Υλικά για τη Συνταγή 

· 110 γρ. βούτυρο
· 85 γρ. μπισκότα 
· 240 γρ. άχνη ζάχαρη
· 280 γρ. φυστικοβούτυρο
· 180 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
· 1½ συσκευασία καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση της Συνταγής 

· Βάζουμε στο κάδο του μπλέντερ τα μπισκότα και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα να γίνουν σαν άμμος, τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με την άχνη ζάχαρη.
· Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ή σε ένα μπολ στα μικροκύματα, το προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε με μαρίζ ή με τα χέρια μας πολύ καλά το μείγμα .
· Προσθέτουμε τα 250 γρ. φυστικοβούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να ομογενοποιήθουν τα υλικά μας.
· Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί (23*23εκ.) να προεξέχει από της δύο πλευρές, 5εκ. από την κάθε μια, ώστε να μας βοηθήσει στο ξεφορμάρισμα, μεταφέρουμε το μείγμα μας μέσα, το στρώνουμε ομοιόμορφα και με το πάτο ενός ποτηριού το πατάμε ελαφρός από πάνω.
· Ζεσταίνουμε σε μικρή κατσαρόλα το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα σε μέτρια φωτιά, το ρίχνουμε μέσα στο ταψί, επάνω από τη βάση με το μπισκότο, το απλώνουμε και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 60’.
· Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπέν-μαρίν ή σε μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη στο φούρνο μικροκυμάτων και την αναμειγνύουμε με το υπόλοιπο φυστικοβούτυρο.
· Βγάζουμε από το ψυγείο το ταψί ρίχνουμε και απλώνουμε τη σοκολάτα από πάνω ,σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το μεταφέρουμε ξανά μέσα στο ψυγείο να κρυώσει η σοκολάτα 30’-60’.
· Το αφήνουμε 10’ σε θερμοκρασία δωματίου και κόβουμε σε μικρά παραλληλόγραμμά κομμάτια.
· Μεταφέρουμε τις μπάρες σε μια μεγάλη πιατέλα και σερβίρουμε.
 

Λαχταριστό cheesecake με φυστικοβούτυρο(Συνταγή Χάππιλος)

Υλικά της Συνταγής 

Για την βάση
200γρ φυστικοβούτυρο τραγανο
150γρ κρυσταλλική ζάχαρη
1 αυγό
Για τη γέμιση
400γρ κρεμα τυρί
70 γρ ζάχαρη
200γρ φυστικοβούτυρο απαλό
1 βανιλίνη
1 κς γιαούρτι
200γρ κρέμα γάλακτος
70γρ ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση της Συνταγής 

Χτυπάμε όλα τα υλικά για την βάση με μια σπάτουλα και απλώνουμε σε στρογγυλό μετάλλιο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά στους 170 μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και να είναι ελαφρός τραγανό από πάνω.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν συνεχίσουμε.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη άχνη μεχρι να έχουμε μια σφιχτή σαντιγί στο μίξερ. Σε άλλο μπολ χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα συστατικά με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Διπλώνουμε λίγη λίγη την σαντιγί και απλώνουμε πάνω από το μπισκότο. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε κουταλιές από τραγανό φυστικοβούτυρο από πάνω. Βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον πριν ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε!


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top