Σας αρέσει το γιουβέτσι; Δοκίμαστε αυτές τις συνταγές

Είναι ό, τι πρέπει για να τις φτιάξετε σαββατοκύριακο

Αν σας αρέσει το Γιουβέτσι και η μαγειρική  φορέστε την ποδιά σας και φτιάξτε δύο συνταγές, μία του Σταύρου Βαρθαλίτη και μία του Παύλου Χάππιλου.

Το μυστικό για το πιο νόστιμο παστίτσιο!

Λαχταριστό γιουβετσάκι ασιάτικο με χοιρινό(Παύλος Χάππιλος)

Υλικά Συνταγής 

1 πακέτο κριθαράκι ολικής, 1 πακέτο χοιρινό για τηγανιά, 2 κρεμμύδια κόκκινα ,2 Σκελίδες σκόρδο, 1 κγ τζίντζερ φρέσκο κομματάκια ή σε σκόνη , ελαιόλαδο, 1 πιπεριά τσίλι ή  μπούκοβο, 3 πιπεριές πράσινες, 1 πράσο, 1 κ.γ κύμινο 1 κ.γ πελτέ, 1 κς καρυ,  1 κονσέρβα γάλα καρύδας, αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση της Συνταγής

Βράζουμε το κριθαράκι σε μπόλικο νερό πολύ καλά αλατισμένο για όσο χρόνο γράφει πάνω το πακέτο. Τσιγαρίζουμε κρεμμύδι σκόρδο τζίντζερ και όλα τα μπαχαρικά για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ και αφήνουμε να τηγανιστεί 2 λεπτά. Βάζουμε τι κοτόπουλο που έχουμε κόψει κυβάκια ανακατεύουμε καλά και μετά το αφήνουμε να καραμελωσει. Αφού πάρει χρωμα το κοτόπουλο προσθέτουμε τις πιπεριές μας το πράσο σε κυβάκια και το τσίλι και όταν μαλακώσουν σβήνουμε με λιγο από το νερό από το κριθαράκι. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε το στραγγισμένο κριθαράκι ανακατεβουμε καλά και σερβίρουμε.

Κριθαράκι με κοκόρι κοκκινιστό(Σταύρος Βαρθαλίτης)

Υλικά 

· 1  κοκόρι 
· 100 γρ. ελαιόλαδο
· 200 γρ. καρότο ψιλοκομμένο
· 200 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
· 200 γρ. πράσο ψιλοκομμένο
· 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
· 2 κ.σ. ντομάτα πελτέ
· 100 γρ. κόκκινο κρασί
· 400 γρ. τομάτα κονκασέ
· 400 γρ. ζωμό ή νερό
· 1 ξυλάκι κανέλα
· ½ κ.γ. γαρίφαλο ολόκληρο
· 1 μπαχάρι
· 500 γρ. κριθαράκι βρασμένο
· 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
· 80 γρ. βούτυρο
· 100 γρ. φέτα
· θυμάρι, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση της Συνταγής 

Αλατίζουμε τον κόκορα καλά.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κόκορα από τη μεριά της πέτσας, μέχρι να πάρει πολύ έντονο χρώμα. Αποσύρουμε το κοτόπουλο σε ένα σκεύος μέχρι να το χρειαστούμε.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ρίχνουμε το καρότο και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σοταριστεί ελαφρά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι αλατίζουμε και σοτάρουμε για μερικά λεπτά ακόμη. Συνεχίζουμε με το πράσο. Μόλις τα λαχανικά μαλακώσουν, ρίχνουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά για να φύγει η έντονη γεύση του και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον ζωμό, την τομάτα κονκασέ και τα μπαχαρικά.Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε στον φούρνο στους 140 βαθμούς κελσίου μέχρι να μαλακώσει αρκετά ο κόκορας.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τον φούρνο προσεκτικά. Αφαιρούμε τα μπαχαρικά και αν τα υγρά είναι αρκετά, φέρνουμε σε βρασμό και συμπυκνώνουμε για να χυλώσει το φαγητό μας. Προσθέτουμε το κριθαράκι το οποίο είναι βρασμένο, το βούτυρο, την γραβιέρα και το θυμάρι και ανακατεύουμε καλά. Αλατίζουμε εάν χρειάζεται στο τέλος
Σερβίρουμε με μπόλικη φέτα από πάνω σπασμένη. 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top