Το μυστικό για το πιο νόστιμο παστίτσιο!

Η συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη στο breakfast@star

Το παστίτσιο είναι ένα φαγητό που αν όχι σε όλους, αρέσει στους περισσότερους. Ο Σταύρος Βαρθαλίτης λοιπόν μέσα από τη στήλη του στην εκπομπή Breakfast@star, μας δείχνει τα μυστικά για να πετύχουμε την τέλεια συνταγή.

Φτιάξτε μόνοι σας το πιο light και νόστιμο παστίτσιο λαχανικών

Υλικά για τη Συνταγή 

· 350 γρ. χοντρά μακαρόνια για παστίτσιο
· 10 γρ. βούτυρο
· 1 αυγό
· 200 γρ .γραβιέρα τριμμένη
Υλικά για τον κιμά
· 800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
· 2 κρεμμύδια ξερά
· 1 καρότο
· 1 σκελίδα σκόρδο
· 4 κ.σ. ελαιόλαδο
· 1 κ.γ. πελτέ τομάτας
· 60 γρ. κόκκινο κρασί
· 400 γρ. τομάτα κον-κασέ
· ½ κ.γ. κανέλα
· 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
· 2 φύλα δάφνης
· 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
· 30 γρ. τριμμένη φρυγανιά
· Αλάτι και φρέσκο-τριμμένο πιπέρι

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια με βελούδινο πουρέ

Υλικά για τη μπεσαμέλ

· 100 γρ. βούτυρο
· 100 γρ. αλεύρι
· 1 λίτρο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
· 2 αυγά μόνο τους κρόκους
· 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
· 50 γρ. γραβιέρα τριμμένη
· Αλάτι και φρέσκο-τριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση της Συνταγής 

· Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
· Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 2’ λιγότερο από όσο αναγράφετε στη συσκευασία.
· Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεσαία κατσαρόλα με μεγάλη βάση.
· Προσθέτουμε τον κιμά με μια ξύλινη κουτάλα τον σπάμε σε μικρά κομμάτια και τον σοτάρουμε για 6’, χωρίς να τον ανακατεύουμε συνέχεια γιατί χάνει τα υγρά του, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο πολύ ψιλοκομμένα ή περασμένα στον τρίφτη και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για ακόμα 2’.
· Προσθέτουμε το πελτέ τομάτας, τη ζάχαρη, τσιγαρίζουμε για 1’, σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τη τομάτα κον-κασέ, τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να χυλώσει.
· Παράλληλα σουρώνουμε τα μακαρόνια που έχουμε βράσει, τα μεταφέρουμε στο ταψί (35*25) ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
· Βάζουμε την ίδια κατσαρόλα ή άλλη αν επιθυμούμε με μεγάλη βάση, σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός να καβουρδιστεί και μην κολλήσει στη βάση της κατσαρόλας.

· Προσθέτουμε το γάλα τμηματικά όσο συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να αποκτήσει μια κρεμώδης υφή η μπεσαμέλ και μην σβολιάσει.
· Μόλις εμφανιστούν οι πρώτες φυσαλίδες σβήνουμε και αποσύρουμε από την φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και προσθέτουμε το τυρί, τους κρόκους αυγών, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε να λιώσει το τυρί και να ενσωματωθούν οι κρόκοι.
· Βάζουμε το 1/3 του κιμά, ½ από το τριμμένο τυρί, 3 κ.σ. μπεσαμέλ, το αυγό στο ταψί με τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε πολύ καλά να δέσουν μεταξύ τους και τα στρώνουμε στη βάση του ταψιού.
· Πασπαλίζουμε με λίγη γραβιέρα, μεταφέρουμε τον υπόλοιπο κιμά, τον απλώνουμε ομοιόμορφα προσθέτουμε τη μπεσαμέλ τη στρώνουμε πάνω από τον κιμά και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά .
· Ψήνουμε στη μέση του φούρνου για 40’.
· Το βγάζουμε στα τελευταία 10΄, απλώνουμε την υπόλοιπη γραβιέρα ομοιόμορφα και το ξαναβάζουμε στο φούρνο.
· Ξεφουρνίζουμε αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και κόβουμε σε μερίδες.
· Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε ζεστό ή κρύο.

Δείτε την εκπομπή Breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top