Eίσαι vegan; Φτιάξε την πιο νόστιμη σκεπαστή με vegan γύρο

Η vegan συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη

Σίγουρα αν ακούσουμε από κάποιον πως είναι vegan πιστεύουμε πως τρώει μόνο χόρτα και λαχανικά. Κι όμως οι vegan έχουν πολλές διατροφικές επιλογές και μπορούν να φάνε και εκείνοι γύρο αρκεί όμως να είναι φυτικός.

Κολοκυθάκια με πατάτες φούρνου και φέτα

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μέσα από τη στήλη του στην εκπομπή, Breakfast@star, έδωσε μία σούπερ συνταγή για σκεπαστή με γύρο και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία. 

Υλικά της Συνταγής 

4 πίτες σουβλάκι γίγας(μπορούμε και πίτες καλαμποκιού) · 2 συσκευασίες vegan γύρος  · ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή · 4 ώριμα αβοκάντο · ½ κόκκινο ξερό κρεμμύδι · 2 σκελίδες σκόρδο · 1 πιπεριά τσίλι · 1/3 ματσάκι κόλιανδρο · 2 λάιμ το χυμό, 1 το ξύσμα · 8-10 τοματίνια · 250 γρ. Βιγκάν τυρί κρέμα · 50 γρ. γάλα αμυγδάλου · 3 κ.σ. ελαιόλαδο
· 3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη · 3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι · Αλάτι και φρέσκο-τριμμένο πιπέρι Για το σερβίρισμα · Ανάμεικτη σαλάτα ή τραγανές τηγανιτές πατάτες.

Εκτέλεση της Συνταγής 

Κόβουμε στη μέση, κατά μήκος τα αβοκάντο με ένα μικρό μαχαίρι, τα χωρίζουμε στα δύο, αφαιρούμε τον πυρήνα, και το εξωτερικό περίβλημα με τα χέρια μας ή με το εσωτερικό ενός κουταλιού αν δυσκολευόμαστε. · Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το χυμό από 1½ λάιμ και με ένα μεγάλο πιρούνι τα πολτοποιούμε. · Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κόλιανδρο, την πιπεριά τα προσθέτουμε στο μπολ, μαζί με την τοματίνια σε μικρούς κύβους, αλάτι(λίγο), φρέσκο-τριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας, σκεπάζουμε με μεμβράνη να εφάπτεται και αφήνουμε για λίγο σε μια άκρη ή στο ψυγείο. · Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μεσαίο αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε μόλις ζεσταθεί το γύρο, σοτάρουμε για 3’, στο τέλος ρίχνουμε τη πάπρικα, τα φύλλα από 2 κλωνάρια κάθε μυρωδικού, ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. · Παράλληλα σε μεσαίο μπολ, προσθέτουμε την κρέμα τυρί, το γάλα αμυγδάλου, το ξύσμα λάιμ, το χυμό από ½ λάιμ, τα υπόλοιπα μυρωδικά ψιλοκομμένα, μόνο τα φύλλα όπως προηγούμενος, ελάχιστο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ομογενοποιήθουν τα υλικά. · Τοποθετούμε μια πίτα σε άλλο πιο μικρό, αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και την ζεσταίνουμε για 1’ από κάθε πλευρά. · Μεταφέρουμε τις πίτες μόλις είναι έτοιμες σε επιφάνεια κοπής ή ένα μεγάλο πιάτο βάζουμε επάνω σος με το αβοκάντο, το απλώνουμε σε όλη την επιφάνια της πίτας και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα γύρο ισομερώς. · Αλείφουμε με το τυρί κρέμα μια πίτα, την τοποθετούμε με την μεριά που έχουμε αλείψει να ακουμπάει επάνω στο γύρο και καπακώνουμε τη σκεπαστή. · Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για την δεύτερη σκεπαστή. · Σερβίρουμε κομμένη στη μέση με ανάμεικτη σαλάτα ή τραγανές τηγανιτές πατάτες.

Δείτε την εκπομπή Breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top