Φτιάξτε την πιο νόστιμη φασολάδα!

Τα μυστικά για μία χυλωμένη φασολάδα

Ένα φαγητό απόλυτα ταυτισμένο με τον ελληνικό χειμώνα είναι η φασολάδα.

Αν θες να δοκιμάσεις μία καινούργια συνταγή ακολούθησε να ετοιμάσεις τη φασολάδα της Ζαχαρούλας.

Τορτελίνια σούπα σε ζωμό λαχανικών

Υλικά για φασολάδα foodurismo 500 γρ. φασόλια 1.200 ml νερό 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια (1 κούπα) ψιλοκομμένα 3-4 καρότα σε φετούλες κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα (1 "καλή" χούφτα) 1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά) 2 κουταλιές της σούπας πελτέ 250 ml ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση της Συνταγής

 Ξεπλένουμε με νερό τα φασόλια. Τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και μόλις πάρουν βράση, τα αφήνουμε να κοχλάσουν για 1-2 λεπτά και αδειάζουμε το νερό.  Η παραπάνω είναι η "τακτική Ζαχαρούλας" για… καθαρά όσπρια, έτσι κάνει, έτσι σας λέω. Αφού στραγγίσουμε τα φασόλια και είναι πλέον "καθαρά" ρίχνουμε το μετρημένο νερό στην κατσαρόλα, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα καρότα, το σέλερι και την καυτερή πιπεριά, αν τη χρησιμοποιήσουμε, και τα αφήνουμε να βράσουν για 2-2.5 ώρες τουλάχιστον σε χαμηλή φωτιά. Ο χρόνος των 2-2.5 ωρών που σας δίνω είναι ρεαλιστικός αλλά δεν είναι απόλυτο αυτο. Ακριβής χρόνος βρασμού δεν υπάρχει καθώς αυτός εξαρτάται από το πόσο "βραστερά" είναι τα ίδια τα όσπρια. Όταν λοιπόν δοκιμάσετε και δείτε ότι τα φασόλια κοντεύουν να βράσουν, ρίχνετε τον πελτέ το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Αφήνετε να βράσουν ακόμη μισή ώρα και η φασολάδα του foodurismo είναι έτοιμη. 

Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο http://www.foodurismo.com


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top