Mac&cheese με 4 τυριά και καπνιστή πανσέτα

Δείτε τη συνταγή για πανσέτα του Σταύρου Βαρθαλίτη

Μία υπέροχη συνταγή έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star ο Σταύρος Βαρθαλίτης.

Ο σεφ ετοίμασε Mac&cheese με 4 τυριά και καπνιστή πανσέτα και έδειξε βήμα- βήμα τη διαδικασία.

Κατσικάκι στη γάστρα με γιαούρτι και μελωμένες πατατούλες!

Υλικά

· 500 γρ. ζυμαρικά κοράλλι
· 250 γρ. καπνιστή πανσέτα
· ½ κρεμμύδι
· 100 γρ. βούτυρο
· 100 γρ. αλεύρι
· 1 λίτρο γάλα
· 100 γρ. μοτσαρέλα
· 100 γρ. τσένταρ
· 100 γρ. γραβιέρα
· 100 γρ. παρμεζάνα
· ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
· 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
· Αλάτι και φρέσκο-τριμμένο πιπέρι
· 2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση της Συνταγής 

· Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς
· Βάζουμε σε δυνατή φωτιά τη κατσαρόλα με νερό.
· Αφού βράσει προσθέτουμε τα ζυμαρικά, για 4-5 λεπτά.
· Κρατάμε από το νερό του βρασμού μια κούπα και σουρώνουμε τα μακαρόνια.
· Παράλληλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτριά φωτιά.
· Κόβουμε την πανσέτα σε κύβους, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά.
· Πασπαλίζουμε με το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά για μισό λεπτό.
· Προσθέτουμε το γάλα σε 3 δόσεις και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να μην υπάρχουν καθόλου σβόλοι.
· Αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα τυριά, το μοσχοκάρυδο, αλάτι(όσο και αν χρειάζεται) και φρέσκο-τριμμένο πιπέρι.(αν δούμε ότι χρειάζεται κι άλλη υγρασία προσθέτουμε από το νερό που κρατήσαμε προηγουμένως).
· Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά μας στο ταψί(33*25), τα στρώνουμε παντού ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με φρυγανιά.
· Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά.
· Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Δείτε την εκπομπή Breakfast@star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top