«Cook Beef»: Έτσι θα φτιάξετε νοστιμότατα και γρήγορα burgers

Οι προτάσεις των Λυχανίδη και Γλωσσίδη

Μία μαγειρική... μάχη είχαν ο Σάββας Ληχανίδης και ο Χρήστος Γλωσσίδης στη κουζίνα του «Cook Beef». Οι δυο σεφ κλήθηκαν να ετοιμάσουν νοστιμότατα Burgers πριν καταφθάσει η παραγγελία του Νίκου Θωμά.

Cook Beef: O Nίκος Θωμάς φτιάχνει αφράτους ντοματοκεφτέδες

BURGERS
Υλικά:
6 Ψωμιά για burger
Για τον κιμά:
1 κιλό Κιμάς μοσχαρίσιος
Αλάτι
Πιπέρι

Cook Beef: Φτιάξτε ψημμένο αλλά και ωμό Cheese Cake


Για τα Burger:
18 φέτες μπέικον
6 φέτες Έμενταλ
120 γρ. Τριμμένο Τσένταρ
½  Iceberg ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι
6 αυγά
100 γρ. μαγιονέζα
1 κ.σ καυτερή σάλτσα
Ξύδι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Πλάθουμε τον κιμά μας σε μικρά μπιφτεκάκια ώστε να ψηθούν γρήγορα. Εφόσον τα μπιφτέκια πάρουν ένα ωραίο χρώμα από τη μια πλευρά τα γυρνάμε, ρίχνουμε το τριμμένο cheddar και μια φέτα έμενταλ σε κάθε μπιφτέκι. Σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα άλλο τηγάνι ή με καπάκι για να λιώσει καλύτερα το τυρί.
Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε το iceberg, το ανακατεύουμε με αλάτι, πιπέρι και λίγο ξύδι.  Βάζουμε ένα άλλο τηγάνι να καίει σε δυνατή φωτιά και τοποθετούμε τις φέτες μπέικον. Μόλις γίνουν τραγανές, προσθέτουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και σβήνουμε με λίγο ξύδι. Αποσύρουμε το μπέικον. Στη συνέχεια ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με την καυτερή σάλτσα για να έχουμε έτοιμη τη sauce.  Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι τα ψωμάκια και είμαστε έτοιμοι να σετάρουμε τα Burgers. Στο ίδιο τηγάνι που έχουμε ζεστάνει τα ψωμάκια, τηγανίζουμε ένα ένα τα αυγά.
Για το σετάρισμα τοποθετούμε στη βάση του burger τη σαλάτα Iceberg και μετά το μπιφτέκι με τα λιωμένα τυριά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέικον με τα κρεμμύδια. Αλείφουμε τη Sauce στο ψωμί που θα βάλουμε στο πάνω μέρος του burger. Τέλος, βάζουμε από πάνω το τηγανιτό αυγό και τα burger μας είναι έτοιμα.

Υλικά:
6 Ψωμιά για burger
Για τον κιμά:
600 γρ. Κιμάς μοσχαρίσιος
200 γρ. Τσένταρ
8 φέτες μπέικον
50 γρ. Σιρόπι σφενδάμου
1 κ.σ. Πάστα τρούφας
100 γρ. Μαγιονέζα
Φύλλα Iceberg
100 γρ. ξύδι
100 γρ. Ζάχαρη  
300 γρ. Κρεμμύδι
100 γρ. νερό

Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τον κιμά πολύ καλά με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το τσένταρ και ανακατεύουμε. Για τις πίκλες κρεμμυδιού βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ξύδι, τη ζάχαρη και το νερό. Δίνουμε μια βράση, σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες και σκεπάζουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με την πάστα τρούφας. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον χωρίς να προσθέσουμε λάδι ή κάποια άλλη λιπαρή ουσία. Το περνάμε και από τις δύο μεριές μέχρι να χρυσαφίσει και σβήνουμε με το σιρόπι σφενδάμου. Στήνουμε τα burgers μας.

Δείτε όλα τα επεισόδια του Cook Beef

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top