Cook Beef: Φτιάξτε ψημμένο αλλά και ωμό Cheese Cake

Εύκολη αλλά και γρήγορη συνταγή

Αγαπάτε το Cheese Cake και ψάχνετε έξυπνους τρόπους για να κάνετε κάποιες παραλλαγές για να εντυπωσιάσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα;

Cook Beef: O Nίκος Θωμάς φτιάχνει αφράτους ντοματοκεφτέδες

Αν ναι, τότε ο Σταύρος Βαρθαλίτης και ο Χρήστος Γλωσσίδης σας δίνουν τη λύση μέσα από την εκπομπή «Cook Beef» για ψημμένο αλλα και για ωμό Cheese Cake.

CHEESE CAKE ΨΗΜΜΕΝΟ


Υλικά:
Για τη βάση:
1 πακέτο Μπισκότα  digestive
100 γρ. Βούτυρο
Κανέλα
Για το cheesecake:
600 γρ. τυρί κρέμα
150 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
Ξύσμα από ½ λεμόνι
1 κρόκος αυγού
3 αυγά
1 πρέζα αλάτι
1 βαζάκι μαρμελάδα βύσσινο/φράουλα

Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα. Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ με μία πρέζα κανέλα και στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει σε υφή σαν βρεγμένη άμμος. Στρώνουμε σε φόρμα και πατάμε προσεχτικά για να είναι ομοιόμορφο. Βάζουμε τη φόρμα για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Σε ένα μίξερ χτυπάμε για δύο λεπτά το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτουμε τον κρόκο και τα αυγά και χτυπάμε για ακόμα 2 λεπτά. Τέλος βάζουμε το ξύσμα λεμονιού και μία πρέζα αλάτι.
Βγάζουμε από το ψυγείο τη φόρμα, βάζουμε από πάνω την κρέμα και ψήνουμε στους 100 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για 1,5 ώρα στον αέρα.  Αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει καλά.
Προσθέτουμε από πάνω μαρμελάδα βύσσινο. Μπορούμε να αραιώσουμε την μαρμελάδα μας με λίγο νερό σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, πριν την προσθέσουμε στο cheesecake.

CHEESE CAKE ΩΜΟ:


Υλικά
Για τη βάση:
1 πακέτο Μπισκότα digestive
100 γρ. Βούτυρο
Κανέλα
Για το cheesecake:
1 ζαχαρούχο γάλα
500 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
Ξύσμα και χυμός από 2 λεμόνια
1 βαζάκι μαρμελάδα βύσσινο/φράουλα

Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μαζί με το βούτυρο, 2 πρέζες κανέλα και 1 πρέζα αλάτι. Στρώνουμε το μείγμα σε σκεύος και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε μια ελαφριά σαντιγί. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο γάλα, το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ομογενοποιούμε. Στρώνουμε την κρέμα μας πάνω από την βάση των μπισκότων και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει καλά. Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με τη μαρμελάδα.

Δείτε όλα τα επεισόδια του Cook Beef

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top