Brownies με καρύδια, honeycomb και σάλτσα λευκής σοκολάτας

Ξεχωριστές συνταγές που θα σας συναρπάσουν

Υπέροχες συνταγές μέσα από την εκπομπή «Cook Beef» οι κορυφαίοι σεφ Νίκος Θωμάς, Σάββας Ληχανίδης, Μάνος Σαρρής, Χρήστος Γλωσσίδης και Σταύρος Βαρθαλίτης. 

Rib-eye 3 ψησίματα με ολλανδέζ, σπαράγγια και ντοματίνια

Υλικά

135 γρ. μαργαρίνη
140 γρ. σοκολάτα υγείας
3 αυγά
225 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
40 γρ. αλεύρι γοχ
1 κγ μπέικιν πάουντερ
25 γρ. κακάο
50 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια
Για το Honeycomb:
200 γρ. ζάχαρη
100 γρ. μέλι
2 κ.γ μαγειρική σόδα
Για τη σάλτσα:
100 γρ. λευκή κουβερτούρα
100γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Εκτέλεση της συνταγής


Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε την μαργαρίνη και τη σοκολάτα. Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός τα αυγά, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε στην μπασίνα τη λιωμένη μαργαρίνη και τη σοκολάτα και ομογενοποιούμε. Τέλος, προσθέτουμε το κακάο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, αφού πρώτα τα κοσκινίσουμε. Βάζουμε στο μείγμα και τα καρύδια. Παίρνουμε ένα ταψάκι 25x35 το περνάμε ελαφρά με μαργαρίνη και αλεύρι και προσθέτουμε όλο το μείγμα μας μέσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά.

Για το honeycomb:

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το μέλι και τη ζάχαρη και προσέχουμε να λιώσει σιγά σιγά και να γίνει καραμέλα. Προσθέτουμε εκτός φωτιάς τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα με μια ξύλινη κουτάλα. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.

Για τη σάλτσα λευκής σοκολάτας:

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την προσθέτουμε στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Περιμένουμε 2 λεπτά να μαλακώσει η σοκολάτα μας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
VTR: SUMMERTIME CAMPING

Κονσέρβα τύπου zwan με μπριάμ, πατάτες τηγανιτές με τριμμένη μυζήθρα και μυρωδικά

Υλικά
Για το μπριάμ:
1 Κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 μελιτζάνα
1 πιπεριά
1 Ντομάτα
1 κονσέρβα χοιρινό
1 κ.σ. Ρίγανη
½ μάτσο μαϊντανός
20 ml ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Για τις πατάτες:
2 Πατάτες
1 κομμάτι γραβιέρα
Ηλιέλαιο
Σουμάκ
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση της συνταγής

Κόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την μελιτζάνα, την πιπεριά και τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την ντομάτα και το χοιρινό κομμένο σε κύβους. Αφήνουμε να μαγειρευτεί. Στο τέλος προσθέτουμε ξύδι, αλατοπίπερο, τη ρίγανη και τα φρέσκα μυρωδικά.
Πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες. Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο μέχρι να γίνουν τραγανές. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και βάζουμε από πάνω αλατοπίπερο και σουμάκ. Σερβίρουμε τις πατάτες με flakes γραβιέρας.

Κόκκινα φασόλια κονσέρβα με κόλανδρο, lime, κύμινο και πίτες

Υλικά

1 κονσέρβα φασόλια κόκκινα
2 αραβικές πίτες
250 γρ. ανθότυρο
1 lime
Κύμινο
½ μάτσο κόλιανδρο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση της συνταγής 

Σπάμε το ανθότυρο με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε ξύσμα από ένα lime, κύμινο και κόλιανδρο. Τέλος, ρίχνουμε μέσα τα φασόλια, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε τη γέμιση στις πίτες, τις τυλίγουμε και ψήνουμε ελαφρά και από τις δύο πλευρές σε ένα τηγάνι, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

Open σάντουιτς με σολομό κονσέρβα

Υλικά
1 κονσέρβα σολομού
2 ψωμάκια για σάντουιτς
1 λεμόνι
2 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
½ μάτσο μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το σολομό με την πάπρικα, ξύσμα από ένα λεμόνι, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ανοίγουμε τα ψωμάκια και τα ψήνουμε και από τις δύο πλευρές. Τοποθετούμε μέσα στα ψωμάκια τη γέμιση και τα κόβουμε στη μέση.

Δείτε τα επεισόδια του Cook Beef

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top