Rib-eye 3 ψησίματα με ολλανδέζ, σπαράγγια και ντοματίνια

Μια συνταγή του Σταύρου Βαρθαλίτη - Όσα έδειξε στο Cook Beef

Πώς να φτιάξουμε rib-eye με 3 διαφορετικά ψησίματα, με ολλανδέζ, σπαράγγια και ντοματίνια έδειξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στο Cook Beef του Σαββάτου 5/6. Αν θέλετε να φτιάξετε τις πιο λαχταριστές μπριζόλες, ακολουθήστε τα βήματα.

Ξύπνησες με hangover; Αυτό είναι το ιδανικό πρωινό!

rib eye

Υλικά

  • 3 Rib-eye των 200 γρ.
  • 10 σπαράγγια
  • 300 γρ. ντοματίνια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ½ ματσάκι Μυρώνια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Ξύδι
  • Για την ολανδέζ:
  • 500 γρ. Βούτυρο
  • 2 κρόκους αυγών
  • 50 ml ξύδι
  • 50 ml νερό
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε καλά τα κομμάτια του κρέατος και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Ψήνουμε ανάλογα με το βαθμό ψησίματος. Ενδεικτικά για κάθε πλευρά: 2 λεπτά για rare, 5 λ. για medium και 7 λ. για well done. Αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστούν μέχρι να σερβίρουμε.

Για την ολλανδέζ, λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ή σε μπεν μαρί προσθέτουμε τους 2 κρόκους, το χυμό λεμονιού, το ξύδι και το νερό. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ξεκινήσει να πήζει. Προσθέτουμε σιγά σιγά το βούτυρο εκτός φωτιάς μέχρι να πήξει η ολλανδεζ. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και κρατάμε στην άκρη.

Σε ένα σχαροτήγανο που καίει ψήνουμε τα σπαράγγια με ελαιόλαδο, αλάτι και προσθέτουμε στο τέλος ξύσμα από ένα λεμόνι. Κόβουμε τα ντοματίνια σε τέταρτα και μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι και ψιλοκομμένα μυρώνια. Κόβουμε το κρέας στη μέση και σερβίρουμε.

Δείτε και άλλες συνταγές από την εκπομπή Cook Beef

Δείτε όλα τα επεισόδια του Cook Beef

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top