Φασολάδα με miso και καπνιστή ρέγγα

Δείτε τη συνταγή που έδωσε ο Χρήστος Γλωσσίδης

Μια διαφορετική πρόταση για την παραδοσιακή φασολάδα έκανε ο Χρήστος Γλωσσίδης. Ο σεφ ετοίμασε στην εκπομπή «Cook Beef» μία «Φασολάδα με miso και καπνιστή ρέγγα».

Δες τα προηγούμενα επεισόδια του Cook Beef

Χρήστος Γλωσσίδης

 

Υλικά
500 γρ. φασόλια
2 καρότα
2 κρεμμύδια
2 κλωνάρια σέλερι
1 ντομάτα
2 κ.σ πελτέ ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο
Μισό ματσάκι μαϊντανό
1 κσ μίσο κόκκινο
Καπνιστή ρέγγα
Χυμό από λεμόνι
νερό

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το καρότο και τα σοτάρουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο. Όταν χρυσαφίσουν, προσθέτουμε 2 κουταλιές πελτέ και τσιγαρίζουμε για μισό λεπτό. Προσθέτουμε τα φασόλια και αρκετό νερό. Ψιλοκόβουμε το σέλινο και το προσθέτουμε και αυτό. Σιγοβράζουμε για 2 ώρες.

Αφού βράσουν καλά τα φασόλια, παίρνουμε το 1/5 της ποσότητας και το χτυπάμε σε ένα μούλτι με 2 κουταλιές μίσο. Ξαναενώνουμε τα 2 μείγματα και δίνουμε μια βράση. Κόβουμε την μελιτζάνα σε φέτες, τις χαράσσουμε και τις σοτάρουμε από τη μια πλευρά. Σερβίρουμε με κομμάτια καπνιστής ρέγγας, ψητή μελιτζάνα και φρέσκο κρεμμύδι.

Δείτε και άλλες συνταγές από την εκπομπή Cook Beef

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top