Cook Beef: Μπαρμπούνια τηγανητά με βινεγκρέτ τομάτας και ταραμά

Συντονιστείτε κάθε Σάββατο στις 18:30

Mία ξεχωριστή συνταγή για  τηγανητά μπαρμπούνια με βινεγκρέτ τομάτας και ταραμά έδωσε ο Νίκος Θωμάς στην εκπομπή «Cook Beef» που προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 18:30 και κλήθηκαν να το αντιγράψουν ο Σταύρος Βαρθαλίτης και ο Σάββας Ληχανίδης.

Cook Beef: Λαχταριστό «Κους κους με πέστο» από τον Σάββα Ληχανίδη

Μπαρμπούνια τηγανητά με βινεγκρέτ τομάτας και ταραμά

Υλικά

Μπαρμπούνια
1 ντομάτα (καρδιές)
Άνηθο
Αλάτι
Πιπέρι
Για τον ταραμά:
60 γρ. ταραμάς λευκός
40 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150 γρ. ψωμί μουλιασμένο
30 γρ. χυμό λεμόνι
300 γρ ηλιέλαιο
Λίγη σόδα (αναψυκτικό)
Για το λαδόξυδο:
100 γρ. λάδι
100 γρ. ξύδι

Cook Beef: Μοσχάρι Wellington με άρωμα Βρετανίας

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα μπαρμπούνια. Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε τον ταραμά, το λευκό κρεμμύδι, τον χυμό λεμονιού και το ψωμί μουλιασμένο και πολύ καλά στραγγισμένο. Μπλεντάρουμε και δένουμε με ηλιέλαιο μέχρι να έρθει στην υφή που θέλουμε. Καθαρίζουμε τις ντομάτες από τα εσωτερικά, κρατάμε τις καρδιές. Βάζουμε τις καρδιές σε ένα μπολάκι μαζί με ελαιόλαδο, το λαδόξυδο, άνηθο, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε καλά. Αλευρώνουμε τα μπαρμπούνια μας και τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές.

Δείτε όλα τα επεισόδια του «Cook Beef» εδώ 


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top