Cook Beef: Λαχταριστό «Κους κους με πέστο» από τον Σάββα Ληχανίδη

Ευκολη συνταγή για ρυζόγαλο από τον Χρήστο Γλωσσίδη

Επειδή μία φορά δεν είναι αρκετή για το Cook Beef, ο Σάββας Ληχανίδης μπήκε και πάλι στην κουζίνα και ετοίμασε ένα νοστιμότατο «Κους κους με πέστο».

Cook Beef: Σούπα Σοκολάτας, τρουφάκια και Lava Cake

Παράλληλα, ο Χρήστος Γλωσσίδης έδειξε μια εύκολη συνταγή για ρυζόγαλο.

Cook Beef: Πεντανόστιμα Noodles με λαχανικά

Ο  Χρήστος Γλωσσίδης και ο Σάββας Ληχανίδης στην κουζίνα του Cook Beef

Αν και εσείς θέλετε να τα φτιάξετε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε βήμα - βήμα τις συνταγές:

Υλικά
100 γρ. κους κους
15 φύλλα βασιλικός
50 γρ. κουκουνάρι
70 γρ. παρμεζάνα
½ της σκελίδας σκόρδο
Χυμός από ένα λεμόνι
Ξύσμα λεμονιού
Ψίχα λεμονιού
Ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο

Εκτέλεση
Βράζουμε το κους κους και το αφήνουμε στην άκρη. Ψιλοκόβουμε τα φύλλα του βασιλικού. Σπάμε το κουκουνάρι μαζί με το σκόρδο για μια πιο λεία υφή. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό ενός λεμονιού. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε ένα σκεύος, αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με λίγο βασιλικό και τα φιλέτα του λεμονιού.

ρυζόγαλο

Ρυζόγαλο
Υλικά
250 γρ. ρύζι γλασέ
500 ml νερό
500 ml γάλα
200 γρ. ζάχαρη
2 στικ κανέλας
κανέλα σε σκόνη
50 γρ. τζίντζερ
ξύσμα και χυμό από δύο μανταρίνια
3 πρέζες αλάτι


Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι στο νερό. Μόλις το ρύζι πιει όλο το νερό του, προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το τζίντζερ ψιλοκομμένο. Τέλος, προσθέτουμε το αλάτι και το ξύσμα και τον χυμό από τα μανταρίνια. Μόλις χυλώσει σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και γαρνίρουμε με λίγη φρεσκοτριμμένη κανέλα.


Διαβάστε όλα τα νέα για το Cook Beef
Δείτε περισσότερες συνταγές
Μη χάνετε το «Cook Beef» κάθε Σάββατο στις 18:30 στο Star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top