Cook Beef: Σούπα Σοκολάτας, τρουφάκια και Lava Cake

Μια συνταγή του Σάββα Ληχανίδη για τους λάτρεις της σοκολάτας

Στο νέο επεισόδιο του Cook Beef, της εκπομπής μαγειρικής του Star με τους Νίκο Θωμά, Μάνο Σαρρή, Σάββα Ληχανίδη, Σταύρο Βαρθαλίτη και Χρήστο Γλωσσίδη, η έναρξη ήταν γλυκιά.

Μανώλης Σαρρής και Σάββας Ληχανίδης

Ο Σάββας Ληχανίδης με βοηθό τον Μάνο Σαρρή ετοίμασε μία σούπα σοκολάτας, τρουφάκια και Lava Cake που πρέπει να φτιάξετε.


Σουφλέ σοκολάτας (lava cake)

Υλικά
250 γρ. αuγό
110 γρ. ζάχαρη
170 γρ. σοκολάτα Bitter
150 γρ. βούτυρο
70 γρ. αλεύρι
Μπέικιν Πάουντερ
2-3 φράουλες
Φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη. Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα. Μόλις χτυπηθούν τα αυγά προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας μέσα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν βροχηδόν. Βουτυρώνουμε τα φορμάκια μας, γεμίζουμε με μείγμα  ¾ της κάθε φόρμας και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 8 με 10 λεπτά ανάλογα το μέγεθος. Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να σταθούν για 2-3 λεπτά, στη συνέχεια τα ξεφορμάρουμε. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένες φράουλες και φύλλα δυόσμου.

Σούπα Σοκολάτας

Υλικά
Για την σούπα:

200 γρ. κρέμα
100 γρ. κακάο
300 γρ. γάλα
120 γρ. σοκολάτα bitter
150 γρ. ζάχαρη
3 φλούδες Πορτοκάλι

Για τα κρουτόν:
Βούτυρο
 1 κομμάτι κέικ


Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις φλούδες του πορτοκαλιού και το κακάο. Για την καλύτερη εκτέλεση της συνταγής, κρατάμε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον μία ώρα, ώστε να έχει περισσότερα αρώματα από το πορτοκάλι.
Αφαιρούμε τις φλούδες πορτοκαλιού και ρίχνουμε την bitter σοκολάτα σε κομματάκια. Αφού λιώσει, χτυπάμε το μείγμα με το μπίμερ.
Η σούπα σερβίρεται ζεστή ή κρύα.

Για να την συνοδεύσουμε, κόβουμε κέικ σε κομματάκια και το σοτάρουμε με λίγο βούτυρο στο τηγάνι, ώστε να γίνει σαν κρουτόν. Εναλλακτικά μπορούμε να σερβίρουμε με κομματάκια μπισκότου ή τσουρεκιού.

Τρουφάκια σε 3 εκδοχές
Υλικά
Για τρουφάκια με σοκολάτα bitter:

400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
50 γρ. βούτυρο
150 γρ. τριμμένο μπισκότο
200 γρ. κακάο
150 γρ. σοκολάτα bitter
Ελαιόλαδο

Για τρουφάκια με σοκολάτα γάλακτος:
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
50 γρ. βούτυρο
150 γρ. τριμμένο μπισκότο
200 γρ φεγεντίνη
150 γρ. σοκολάτα γάλακτος

Για τρουφάκια με λευκή σοκολάτα:
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
50 γρ. βούτυρο
150 γρ. ινδοκάρυδο
150 γρ. λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση
Βάζουμε την εκάστοτε σοκολάτα σε μπεν μαρί να λιώσει ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Παράλληλα βάζουμε το  ζαχαρούχο να ζεσταίνεται μαζί με το βούτυρο. Ανακατεύουμε τα δύο μείγματα ενώ είναι και τα 2 ζεστά και ομογενοποιούμε. Κρατάμε κάθε μείγμα σοκολάτας ξεχωριστά.
Στα μείγματα της κουβερτούρας και της γάλακτος προσθέτουμε τρίμμα μπισκότου και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε στο ψυγείο τα μείγματα μέχρι να παγώσουν τόσο ώστε να μπορούμε να τα πλάσουμε.
Πλάθουμε σε τρουφάκια στο μέγεθος της αρεσκείας μας. Πανάρουμε τα λευκά τρουφάκια σε ινδοκάρυδο, τα τρουφάκια γάλακτος σε φεγεντίνη και τέλος τα bitter σε κακάο. Στα Bitter προσθέτουμε και λίγο ελαιόλαδο.

Μη χάνετε το «Cook Beef» κάθε Σάββατο στις 18:30 στο Star

Διαβάστε όλα τα νέα για το Cook Beef
Δείτε περισσότερες συνταγές
 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top