Cook Beef: Μοσχάρι Wellington με άρωμα Βρετανίας

Σταύρος Βαρθαλίτης και Μάνος Σαρρής ένωσαν τις δυνάμεις

«Φωτιά» πήρε η κουζίνα του Cook Beef. Σταύρος Βαρθαλίτης και Μάνος Σαρρής ένωσαν τις δυνάμεις τους και ετοίμασαν ένα παραδοσιακό πιάτο της Βρετανίας.

Cook Beef: Σούπα Σοκολάτας, τρουφάκια και Lava Cake

Σταύρος Βαρθαλίτης και Μάνος Σαρρής

Αυτό δεν ήταν άλλο από Μοσχάρι Wellington. Πάμε να δούμε αναλυτικά τη συνταγή...

Cook Beef: Πεντανόστιμα Noodles με λαχανικά

Υλικά
400 γρ. φιλέτο μοσχάρι
1 φύλλο σφολιάτα
2 κρέπες
100 γρ. μανιτάρια σιτάκε
100 γρ. μανιτάρια πόρτο μπέλο
100 γρ. μανιτάρια λευκά
1 κλωνάρι Θυμάρι
1 σκ. Σκόρδο
Μουστάρδα
½ Κρεμμύδι

Για την σάλτσα
Zωμός μοσχαρίσιος από περισσεύματα μοσχαριού
200 γρ. περισσεύματα από το φιλέτο
1 lt νερό
½  καρότο
½ κρεμμύδι
½ πράσο
100 ml Μπράντι/Κονιάκ
Κορν φλάουρ

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το φιλέτο αφού το αλατίσουμε καλά από όλες τις πλευρές να πάρει ωραίο χρώμα. Το βγάζουμε σε ένα δίσκο και όσο είναι ακόμα ζεστό το αλείφουμε με μουστάρδα. Σε ένα άλλο τηγάνι ψιλοκόβουμε κρεμμύδι και σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε για 2 με 3 λεπτά. Βάζουμε όλα τα μανιτάρια σε ένα μπλέντερ και όταν γίνουν σαν πούδρα τα προσθέτουμε και αυτά στο τηγάνι, αλατίζουμε και τα σοτάρουμε μέχρι να φύγει όλη η υγρασία, γύρω στα 15 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει το μείγμα μας. Στη συνέχεια απλώνουμε μεμβράνη και τοποθετούμε τις κρέπες παράλληλα και βάζουμε μείγμα και στις 2. Τοποθετούμε το φιλέτο δύο δάχτυλα από την αρχή της κρέπας και τυλίγουμε σε σφιχτή μπαλοτίνα. Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 20 με 30 λεπτά. Παίρνουμε τη σφολιάτα μας, την τοποθετούμε σε ένα ξύλο κοπής, ξετυλίγουμε την μπαλοτίνα μας και την τοποθετούμε στην αρχή της σφολιάτας από την μικρή πλευρά. Τυλίγουμε σε μπαλοτίνα και κόβουμε την περίσσεια σφολιάτα. Αλείφουμε με λίγο κρόκο αραιωμένο σε νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα για 25 λεπτά, για μέτριο ψήσιμο.
Για τη σάλτσα :
Σοτάρουμε ελαφρά τα κομμάτια από το φιλέτο μαζί με τα λαχανικά. Σβήνουμε με το μπράντι και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε το νερό και συμπυκνώνουμε μέχρι να πέσει στη μισή ποσότητα (500 ml). Αραιώνουμε 30 γρ. κορν φλαουερ με μια κουταλιά της σούπας νερό. Σουρώνουμε τον ζωμό και δένουμε ενώ βράζει με το κορν φλάουερ. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι ο ζωμός να δέσει.

Μη χάνετε το «Cook Beef» κάθε Σάββατο στις 18:30 στο Star

Διαβάστε όλα τα νέα για το Cook Beef
Δείτε περισσότερες συνταγές

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top