MasterClass: Σπιτικά σουβλάκια και πίτες από τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο!

Μια εύκολη συνταγή που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας

box contest in article

Μετά από μία εβδομάδα γεμάτη ένταση, επιστροφές και μονομαχίες, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος έρχεται στο MasterClass και ετοιμάζει για τους διαγωνιζόμενους του MasterChef 5 μια συνταγή που θα απολαύσουν. 

Ο chef φτιάχνει σπιτικά σουβλάκια με πίτες και πατάτες και δείχνει ολόκληρη τη διαδικασία παρασκευής τους για τους διαγωνιζόμενους και τους τηλεθεατές!

Δείτε κι άλλες συνταγές από τα masterclass του MasterChef 5 

Υλικά 

Χοιρινός λαιμός άνευ οστού 

Ένα ribeye 

Μπαχαρικά για μαρινάδα 

Σουμάκ 

Πάπρικα καπνιστή 

Σκόρδο σκόνη 

Κρεμμύδι σκόνη 

Ριζότο με κρέμα σπαραγγιών δια χειρός Πάνου Ιωαννίδη

Θυμάρι 

Σόγια 

Τζίντζερ 

Δενδρολίβανο 

Μέλι 

Μουστάρδα 

dip γιαουρτιού 

Γιαούρτι πλήρες 

Ντομάτα 

Φρέσκο κρεμμύδι 

Μαϊντανός 

Άνηθος 

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ετοίμασε σπιτικά σουβλάκια από χοιρινό rib-eye

Υλικά για πίτα 

170 ml γάλα 

70 ml νερό 

Ζάχαρη 

Ελαιόλαδο 

Ένα φακελάκι μαγιά 

320 γραμμάρια αλεύρι σκληρό 

Αλάτι 

MasterChef 5: Το απίθανο ριζότο του Πάνου Ιωαννίδη στο σημερινό MasterClass

Για τις Πατάτες

  • Κόβουμε πατάτες και τις βάζουμε για βράσιμο. 
  • Προσθέτουμε στο νερό σκόρδο, θυμάρι και πάπρικα για να αρωματιστούν. 
  • Τις βγάζουμε από το νερό που βράζουν, τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τις κουνάμε για να σπάσουν και στη συνέχεια τις τηγανίζουμε. 
  • Τις τηγανιτές πατάτες τις βάζουμε σε μπασίνα με χαρτί για να στραγγίσουν. 

Για το τελευταίο MasterClass o Λεωνίδας Κουτσόπουλος ετοίμασε σπιτικά σουβλάκια 

Για τις πίτες 

  • Αλεύρι, ελαιόλαδο, γάλα, μαγιά, λίγη ζάχαρη και οτιδήποτε από μπαχαρικό (πχ σουμάκ) 
  • 170 ml γάλα 
  • 70 ml νερό 
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και ελαιόλαδο 
  • Αλάτι 
  • 9 γρ. ξερή μαγιά 
  • 320γρ. αλεύρι 
  • Ανακατεύουμε το μείγμα. 
  • Το ζυμάρι είναι αρκετά υγρό και δεν μας φοβίζει – αφού φουσκώσει πασπαλίζουμε με αλεύρι και μετά το ξαναζυμώνουμε 2η φορά και στην συνέχεια το κόβουμε. 
  • Ρίχνουμε σ ένα τηγανάκι ελαιόλαδο. 
  • Με το εργαλείο που είναι για τη σφολιάτα – κάνουμε τρυπούλες στην πίτα. 

MasterClass: Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος φτιάχνει ζυμαρικά καπελέτι

Για το καλαμάκι 

  • Για το σουβλάκι παίρνουμε rib eye το κόβουμε κυβάκια και μαρινάρουμε με σόγια, μέλι, μουστάρδα. 
  • Όσο τα σουβλάκια είναι στη γκριλιέρα τα γλασάρουμε με τη μαρινάδα. 

Διαβάστε όλα τα νέα για το MasterChef 5  

Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef 5 εδώ 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top