Μωσαϊκό με μπισκότα και φυστίκια Αιγίνης

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία

Να γλυκάνει τους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» είπε ο Σταύρος Βαρθαλίτης το πρωί της Παρασκευής.

Εύκολα και πεντανόστιμα σοκολατένια τρουφάκια

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα έφτιαξε μωσαϊκό με μπισκότα και φιστίκια Αιγίνης και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία. 

Υλικά

•    55 γρ. κακάο
•    300 γρ. βούτυρο
•    200 γρ. ζάχαρη άχνη
•    40 γρ. κονιάκ
•    280 γρ. μπισκότα
•    140 γρ. φιστίκια Αιγίνης
•    κακάο για το πασπάλισμα

Πώς να φτιάξετε μόνες σας υπέροχες τούρτες

Εκτέλεση

•    Λιώνουμε το βούτυρο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
•    Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, το κακάο, το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιήσουμε το μείγμα μας.
•    Σε ένα καυτό τηγανάκι καβουρδίζουμε τα φιστίκια Αιγίνης και τα αφήνουμε λίγο στο πλάι να κρυώσουν.
•    Τρίβουμε χωριστά σε ένα μπολ τα μπισκότα και τα προσθέτουμε στο αρχικό μείγμα ανακατεύοντας καλά. Μόλις κρυώσουν τα φιστίκια τα προσθέτουμε κι αυτά στο μείγμα μας.
•    Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει για περίπου 10 με 15 λεπτά να σταθεροποιηθεί και το απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί
•    Το τυλίγουμε σφιχτά σε κορμό τυλίγοντας και τις άκρες σαν καραμέλα..
•    Το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.
•    Το πασπαλίζουμε με κακάο πριν το σερβίρισμα και το κόβουμε σε φέτες.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top