Να γλυκάνει τους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» είπε ο Σταύρος Βαρθαλίτης το πρωί της Παρασκευής.
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα έφτιαξε μωσαϊκό με μπισκότα και φιστίκια Αιγίνης και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.
Υλικά
• 55 γρ. κακάο
• 300 γρ. βούτυρο
• 200 γρ. ζάχαρη άχνη
• 40 γρ. κονιάκ
• 280 γρ. μπισκότα
• 140 γρ. φιστίκια Αιγίνης
• κακάο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
• Λιώνουμε το βούτυρο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
• Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, το κακάο, το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιήσουμε το μείγμα μας.
• Σε ένα καυτό τηγανάκι καβουρδίζουμε τα φιστίκια Αιγίνης και τα αφήνουμε λίγο στο πλάι να κρυώσουν.
• Τρίβουμε χωριστά σε ένα μπολ τα μπισκότα και τα προσθέτουμε στο αρχικό μείγμα ανακατεύοντας καλά. Μόλις κρυώσουν τα φιστίκια τα προσθέτουμε κι αυτά στο μείγμα μας.
• Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει για περίπου 10 με 15 λεπτά να σταθεροποιηθεί και το απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί
• Το τυλίγουμε σφιχτά σε κορμό τυλίγοντας και τις άκρες σαν καραμέλα..
• Το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.
• Το πασπαλίζουμε με κακάο πριν το σερβίρισμα και το κόβουμε σε φέτες.
Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.