Εύκολα και πεντανόστιμα σοκολατένια τρουφάκια

Ο Λάμπρος Βακιάρος δείχνει βήμα-βήμα τη διαδικασία

Σας πιάνει συχνά λιγούρα για γλυκό όμως  δεν ξέρετε πολλά πράγματα από ζαχαροπλαστική;

Ο Λάμπρος Βακιάρος μας δίνει μέσα από την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» μία εύκολη συνταγή για σοκολατένια τρουφάκια. 

Γαλακτομπούρεκο με κρέμα χαλβά και πορτοκάλι

Υλικά

450 γρ. κουβερτούρα 
325 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
30 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. κονιάκ
1 πρεζα αλάτι
50 γρ. κακάο 

Εκτέλεση 


Για τη ζύμη

Βήμα 1

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία λίγο πριν αρχίσει να αχνίζει πολύ. Παράλληλα σε ένα πυρίμαχο Μπολ προσθέτουμε την κουβερτούρα. Περιχύνουμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε 1 λεπτό χωρίς να ανακατέψουμε (αυτό μας βοηθάει να λιώσει ευκολότερα η κουβερτούρα και να μη χρειάζεται να την ψιλό κόψουμε) και στη συνέχεια με μία μαρίζ ομογενοποιούμε το μείγμα προσθέτουμε το αλάτι και το κονιάκ και ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Σε ένα τετράγωνο ταψί περίπου 25 εκ. , στρώνουμε μία λαδόκολλα (φτιάχνοντας καλά τις γωνίες έτσι ώστε να μην τσαλακώνουν πολύ) και περιχύνουμε το μείγμα για τα τρουφάκια. Μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες. 

Κρεμ μπρουλέ με λευκή σοκολάτα και τζίντζερ

Βήμα 3

Τραβώντας την λαδόκολα και μεταφέροντας τη σε μια επιφάνεια εργασίας, με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβουμε κάθετες μπάρες με απόσταση 3 εκ. ενδιάμεσα. Στη συνέχεια κόβουμε οριζόντια πάλι σε 3 εκ. έτσι ώστε να έχουμε τετράγωνα τρουφάκια. Τέλος με ένα σουρωτήρι τσαγιού πασπαλίζουμε με αρκετό κακάο μέχρι να τα καλύψουμε εντελώς.

Βήμα 4

 Διατηρούμε στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή  «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top