Πεντανόστιμο σπετσοφάι σε γιουβέτσι

Ο Λάμπρος Βακιάρος μας έδειξε πώς να το φτιάξουμε

Στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» μπήκε ο Λάμπρος Βακιάρος και ετοίμασε σπετσοφάι σε γιουβέτσι.

Ο σεφ αποκάλυψε τα υλικά της συνταγής και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Μοσχαρίσιο λουκάνικο με ψητές πατάτες γεμιστές με αυγό

Υλικά

350 γρ.μοσχαρίσιο λουκάνικο

350 γρ. χοιρινό λουκάνικο

350 γρ. λουκάνικο κοτόπουλου

1 μεγάλο κρεμμύδι λευκό

2 πράσινες πιπεριές κέρατο

2 μεσαίες πιπεριές Φλωρίνης

1-3 καυτερές πιπεριές κέρατο

1/2 φλ. τσίπουρο

2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

1 κ.σ. πελτέ τομάτας

400 γρ τομάτα κονκασέ

1 λίτρο νερό

1 κύβο κότας 

500 γρ. κριθαράκι

200 γρ. φέτα για το γαρνίρισμα

1/3 ματσάκι μαϊντανό

ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Βήμα 1

Κόβουμε το λουκάνικο σε φέτες πάχους 2-3 εκ..

Βήμα 2

Προθερμαίνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε τα λουκάνικα χωρίς καθόλου λάδι και ανακατεύουμε. Τα καβουρδίζουμε ανακατεύοντας περιστασιακά για περίπου 6’-7΄ ή μέχρι να αποκτήσουν ένα βαθύ καβουρδισμένο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τα φέρουμε προσωρινά από την κατσαρόλα χωρίς τα λιπαρά.


Βήμα 3

 Συνεχίζουμε με το κρεμμύδι, τις πράσινες και κόκκινες πιπεριές και μαγειρεύουμε για άλλα 2΄-3΄. Επαναφέρουμε τα λουκάνικα και σβήνουμε με το τσίπουρο. Το αφήνουμε να εξατμιστεί σχεδόν όλο. Προσθέτουμε τη πάπρικα, το πελτέ, τη τομάτα και το ζωμό και μόλις πάρει μια βράση χαμηλώνουμε την θερμοκρασία σε μέτρια και σιγοβράζουμε για περίπου 30’.

Τραγανή τάρτα με τυρί κρέμα και ντομάτες!


Βήμα 4

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.


Βήμα 5

Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια πτοσθέτουμε το κριθαράκι όπου και ανακατεύουμε συνέχεια να μην κολλήσει στο κάτω μέρος της κατσαρόλας. Μόλις πάρει βράση αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο σε ένα πυρέξ και ψήνουμε στο φούρνο για 15’-20’ μέχρι το κριθαράκι να απορροφήσει τα υγρά του.


Βήμα 6

Το αφαιρούμε από το φούρνο και όσο είναι καυτό προσθέτουμε ανακατεύοντας συνεχώς, τη φέτα, το μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού έτσι ώστε να ενσωματωθούν με τα υπόλοιπα υλικά.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top