Τραγανή τάρτα με τυρί κρέμα και ντομάτες!

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μας δείχνει πώς να τη φτιάξουμε

Μία τραγανή τάρτα με τυρί κρέμα και ντομάτες ετοίμασε ο Σταύρος Βαρθαλίτης το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου».

Lockdown: Τρεις αλμυρές και υγιεινές τάρτες που θα λατρέψεις

Ο σεφ έδειξε στους τηλεθεατές του Star βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Υλικά

Για τη ζύμη τάρτας

•    300 γρ. αλεύρι
•    150 γρ. βούτυρο
•    1 αυγό
•    20- 30 γρ. νερό κρύο
•    1 πρέζα αλάτι
•    1 πρέζα ζάχαρη

Για τη γέμιση

•    4-5 μέτριες τομάτες σε διάφορα χρώματα
•    2 συσκευασίες τυρί κρέμα 
•    60 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
•    5-6 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
•    2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένα
•    ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
•    αλάτι
•    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•    6-8 φέτες μπέικον ψημένο και ψιλοκομμένο

Η καραντίνα σηκώνει τάρτα! Δύο συνταγές που θα αγαπήσεις

Εκτέλεση

•    Στον κάδο του μίξερ με το φτερό αναμιγνύουμε το αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αυγό και το νερό και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μία ώρα προτού τη χρησιμοποιήσουμε.
•    Τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 φύλλα χαρτιού ψησίματος και την ανοίγουμε με τον πλάστη, ξεκινώντας από το κέντρο της ζύμης και πιέζοντάς διαδοχικά προς όλες τις κατευθύνσεις μέχρι να σχηματιστεί ένα στρογγυλό, ομοιόμορφο φύλλο πάχους ½ εκ περίπου (θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από την ταρτιέρα). Εναλλακτικά μπορούμε να ανοίξουμε τη ζύμη μέσα στην ταρτιέρα με τα δάχτυλά μας. Σε προετοιμασμένη βουτυροαλευρωμένη ταρτιέρα 27cm στρώνουμε τη ζύμη, φροντίζοντας να εφάπτεται σε όλα τα σημεία, κάτω και στο πλάι. Ότι περισσεύει δεν το κόβουμε αρχικά για να μην πέσει σε ύψος η τάρτα μας.
•    Κάνουμε τρύπες στη ζύμη με ένα πιρούνι.
•    Καλύπτουμε την επιφάνεια της ζύμης με χαρτί ψησίματος και αρκετά φασόλια ή ρύζι (για να αποφύγουμε το φούσκωμά της κατά το ψήσιμο). Τη ψήνουμε στους 170°C για 15 λεπτά περίπου, τη βγάζουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε τα φασόλια και την ψήνουμε για ακόμη 5λεπτά, μέχρι να ψηθεί η ζύμη. Αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί εκτός φούρνου και κόβουμε τις ψημένες άκρες που περισσεύουν, περνώντας τον πλάστη από πάνω από τη ταρτιέρα μας και πιέζοντας ελαφρώς.

Για τη γέμιση

•    Κόβουμε τις τομάτες σε φέτες του ½ εκατοστού και τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και βάζουμε λίγο αλάτι και αφήνουμε 10-15 λεπτά να μαριναριστούν.
•    Προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά της γέμισης και τα ομογενοποιούμε πολύ καλά.
•    Απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα παντού στη τάρτα μας και τοποθετούμε τις φέτες από τη τομάτα από πάνω κυκλικά, ώστε να καλυφθεί όλη η γέμιση μας από τις τομάτες.
•    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο για περιπου 25-30 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα οι τομάτες στις άκρες.
•    Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν σερβίρουμε και βάζουμε από πάνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο σε κάθε κομμάτι.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 


 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top