Ανοιχτή πίτα με κρέμα και μήλα, με φύλλο κρούστας για γλυκά

Δείτε πως να φτιάξετε την πεντανόστιμη συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου

Στην κουζίνα της «Φωλιάς των Κου Κου» μπήκε ο Λάμπρος Βακιάρος και ετοίμασε ανοιχτή πίτα με κρέμα και μήλα, με φύλλο κρούστας για γλυκά!

ΥΛΙΚΑ - ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30’ | ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 50’

Για το φύλλο και τη κρέμα

1 συσκευασία φύλλο κρούστας για γλυκά
150 γρ. βούτυρο
1.2 λίτρα γάλα
ξύσμα από ένα λεμόνι
2 αυγά + 2 κρόκους
3/4 φλ. κορν φλάουρ
200 γρ. ζάχαρη

Για τα μήλα

3-4 μήλα
3 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
1 ξυλάκι κανέλας
2-3 αστεροειδείς γλυκάνισους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα ή στις αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο ταψί ή ένα πυρίμαχο σκεύος 30 x 25 εκ. Τοποθετούμε απαλά ένα φύλλο κατά μήκος και βουτυρώνουμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με άλλα 2 φύλλα τοποθετώντας τα σταυρωτά. Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες που εξέχουν και τις βουτυρώνουμε. Στη συνέχεια τοποθετούμε 4 φύλλα τσαλακωτά κατά μήκος του ταψιού και τα βουτυρώνουμε καλά. Δημιουργούμε περιμετρικά ένα μικρό ‘τοίχος’ με το φύλλο.
Τοποθετούμε το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 16 – 20 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Για τα μήλα και τη κρέμα

Προθερμαίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το βούτυρο και τα μήλα και μαγειρεύουμε για 2 -3’. Προσθέτουμε τη ζάχαρη συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά και σβήνουμε με το κονιάκ. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά.

Για την κρέμα, όσο το φύλλο ψήνεται, σε μία μεσαία κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα και το λεμόνι, τη μισή ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία μέχρι λίγο πριν το σημείο βρασμού.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το κορν φλάουρ και την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.

Προσθέτουμε στα αυγά με μια κουτάλα λίγο λίγο το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς με τον αυγοδάρτη. Μόλις βάλουμε τη μισή ποσότητα από το γάλα, επαναφέρουμε το μείγμα στη κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και ανακατεύουμε έντονα μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Αδειάζουμε τη κρέμα πάνω από το ψημένο φύλλο, την στρώνουμε ομοιόμορφα και με ένα κουτάλι διαμοιράζουμε τα μήλα σε όλη την επιφάνεια της κρέμας, βυθίζοντας μέχρι τη μέση τους.

Ψήνουμε για 25-30 και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.


Δείτε όλη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου»
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top