Οι ζέστες έπιασαν και οι λιγούρες χτυπούν «κόκκινο»! Ας θυμηθούμε την αγαπημένη μας συνταγή δια χειρός Λεωνίδα Κουτσόπουλου, ο οποίος σε ένα από τα Masterclass του MasterChef έδειξε πώς να φτιάξουμε ένα αγαπημένο γλυκό με βασιλικό πολτό.
Με βοηθό του τον Διονύση έφτιαξαν τι άλλο; Churros!
Υλικά για τα churros
200 γρ. νερό
20 γρ. ζάχαρη (έξτρα ζάχαρη για όσους θέλουν να τα βουτήξουν)
160 γρ. αλεύρι
50 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσουν κι όχι να βράσουν. Όταν λιώσουν προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ζυμάρι.
Επειδή το μείγμα για τα churros δουλεύεται πολύ ζεστό και σκληραίνει γρήγορα, θα πρέπει να βάλουμε διπλή σακούλα για να μην καούμε.
Στη συνέχεια, αφού βγάλουμε αρκετά κομμάτια τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με λάδι και τα τηγανίζουμε για λίγα λεπτά.
Υλικά για το honeycomb
Νερό
Ζάχαρη
Σόδα
Γλυκόζη ή μέλι
Βασιλικός πολτός
Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη γύρω λίγο κάτω από τους 150 βαθμούς, πολύ σιγά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε λιγη σόδα, ανακατεύουμε κι αυτό αρχίσει και φουσκώνει. Ανακατεύουμε σιγά-σιγά για να πάει η σόδα παντού αλλά να μην πάρει αέρα.
Στη συνέχεια το βγάζουμε, το απλώνουμε σε ένα ταψάκι και το παγώνουμε.
Υλικά για τη σάλτσα σοκολάτας
220 ml κρέμα γάλακτος
130 γρ. κουβερτούρα
Ένα σφηνάκι λικέρ πικραμύγδαλο
Πιπέρι σετσουάν
Εκτέλεση
Λιώνουμε 200 γρ. σοκολάτας σε μπεν μαρι
Προσθέτουμε πιπέρι σετσουάν και 160 γρ. κρέμα γάλακτος
Περνάμε από σίτα
Προσθέτουμε λικέρ
Δείτε όλες τις συνταγές των MasterClass
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.