Τα γλυκά churros δια χειρός Λεωνίδα Κουτσόπουλου

Με σοκολάτα και βασιλικό πολτό

MasterClass

Οι ζέστες έπιασαν και οι λιγούρες χτυπούν «κόκκινο»! Ας θυμηθούμε την αγαπημένη μας συνταγή δια χειρός Λεωνίδα Κουτσόπουλου, ο οποίος σε ένα από τα Masterclass του MasterChef έδειξε πώς να φτιάξουμε ένα αγαπημένο γλυκό με βασιλικό πολτό

Με βοηθό του τον Διονύση έφτιαξαν τι άλλο; Churros!

Υλικά για τα churros

200 γρ. νερό
20 γρ. ζάχαρη (έξτρα ζάχαρη για όσους θέλουν να τα βουτήξουν)
160 γρ. αλεύρι
50 γρ. βούτυρο

Burger μπακαλιάρου από τον Σωτήρη Κοντιζά

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσουν κι όχι να βράσουν. Όταν λιώσουν προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ζυμάρι.

Επειδή το μείγμα για τα churros δουλεύεται πολύ ζεστό και σκληραίνει γρήγορα, θα πρέπει να βάλουμε διπλή σακούλα για να μην καούμε. 

Στη συνέχεια, αφού βγάλουμε αρκετά κομμάτια τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με λάδι και τα τηγανίζουμε για λίγα λεπτά.

Υλικά για το honeycomb

Νερό
Ζάχαρη 
Σόδα
Γλυκόζη ή μέλι
Βασιλικός πολτός

Εκτέλεση

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη γύρω λίγο κάτω από τους 150 βαθμούς, πολύ σιγά.

Ρεβίθια με καραβίδα και μοσχαρίσιο μεδούλι

Στη συνέχεια προσθέτουμε λιγη σόδα, ανακατεύουμε κι αυτό αρχίσει και φουσκώνει. Ανακατεύουμε σιγά-σιγά για να πάει η σόδα παντού αλλά να μην πάρει αέρα. 

Στη συνέχεια το βγάζουμε, το απλώνουμε σε ένα ταψάκι και το παγώνουμε.

Υλικά για τη σάλτσα σοκολάτας

220 ml κρέμα γάλακτος

130 γρ. κουβερτούρα

Ένα σφηνάκι λικέρ πικραμύγδαλο

Πιπέρι σετσουάν

Εκτέλεση

Λιώνουμε 200 γρ.  σοκολάτας σε μπεν μαρι 

Προσθέτουμε πιπέρι σετσουάν και 160 γρ. κρέμα γάλακτος

Περνάμε από σίτα

Προσθέτουμε λικέρ

Δείτε όλες τις συνταγές των MasterClass

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top