Ένα διαφορετικό από τα συνηθισμένα burger έδειξε στο MasterClass της Κυριακής 26/4 ο καταξιωμένος σεφ και κριτής του MasterChef, Σωτήρης Κοντιζάς και αυτό, καθώς δεν περιείχε μπιφτέκι από κιμά κρέατος αλλά… μπακαλιάρο!
Μία υπέροχη γευστική πρόταση για όσους δεν τρώνε κρέας.
Υλικά για burger
300 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου
Μια πράσινη πιπεριά
Ένα ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
Sauce sweet chilli
Μια σκελίδα σκόρδο
Ένα κρεμμύδι ξερό
Μια πιπεριά τσίλι
Σόγια
10 γρ. σησαμέλαιο
10 γρ. ελαιόλαδο
MasterClass: Καλτσούνια με αφρό κολοκύθας από τον Πάνο Ιωαννίδη
Υλικά για μαγιονέζα - κρεμμύδι
Ένα κρεμμύδι φρέσκο
Ξύδι από σταφύλι
70 γρ. παστεριωμένος κρόκος
Ηλιέλαιο
Πίκλα αγγούρι
Αλάτι
Υλικά για bao buns
235 γρ. νερό
30 γρ. ηλιέλαιο
9 γρ. μαγιά ξερή
7 γρ. baking powder
75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 γρ. αλάτι
Εκτέλεση
Για τη ζύμη - ψωμάκια μπάο μπαν χτυπάμε στο μίξερ 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 75 γρ. ζάχαρη, 10 γρ. ξηρή μαγιά, 4 γρ. αλάτι και 7 γρ. baking powder. Χτυπάμε καλά, την κόβουμε σε κομματάκια και την αφήνουμε να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα με νερό - τοποθετούμε μια λαδόκολλα πάνω από το νερό και τοποθετούμε τα μπαο μπανς μέχρι να φουσκώσουν.
Για το burger μπακαλιάρου:
Ψιλοκόβουμε κρεμμύδι – κόλιανδρο – πιπεριά τσίλι – πιπεριά πράσινη και sweet τσίλι. Σοτάρουμε σε τηγάνι και σβήνουμε με σάκε.
Μπλανσάρουμε φρέσκο κρεμμύδι. Τοποθετούμε σε παγόνερο. Στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε.
Φιλετάρουμε και ψιλοκόβουμε μπακαλιάρο. Προσθέτουμε μείγμα με πιπεριές. Προσθέτουμε αλάτι – sweet τσίλι - σησαμέλαιο – σόγια. Πανάρουμε με πάνκο και τηγανίζουμε.
Για τη μαγιονέζα:
Στο θερμομπλέντερ χτυπάμε για 2 λεπτά φρέσκο κρεμμύδι, έναν κρόκο αυγού, αλάτι και λευκό ξύδι. Στο τέλος προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το ψιλοκομμένο τουρσί αγγουράκι.
Δείτε όλες τις συνταγές των MasterClass
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.