MasterClass: Σουφλέ βανίλιας από τον Πάνο Ιωαννίδη

Κάθε Κυριακή στις 17.45 στο Star

MasterClass: Συνταγή Για Σουφλέ Βανίλιας

Ένα ακόμη MasterClass περίμενε το απόγευμα της Κυριακής τους διαγωνιζόμενους του MasterChef και ο Πάνος Ιωαννίδης έδειξε τη δική του λαχταριστή συνταγή για σουφλέ βανίλιας.

Υλικά

Κρυσταλλική ζάχαρη
100 γραμμάρια βούτυρο
4 αυγά
Βανίλια Μαδαγασκάρης
150 ml γάλα
50 ml γλυκό κρασί πόρτο
Αστεροειδής γλυκάνισος
Μια πρέζα αλάτι
Μια σοκολάτα Nestle dessert 65%
Υγρό άζωτο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε ένα ασπράδι αυγού και αλάτι και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια αρχίζουμε να «χτυπάμε» με το χέρι για να κάνουμε μια σωστή μαρέγκα.
Παράλληλα ζεσταίνουμε 50 ml γάλα σε μια  κατσαρόλα.
Σε ένα διαφορετικό  μπολ χτυπάμε έναν κρόκο αυγού με 50 γραμμάρια ζάχαρη και προσθέτουμε λίγη βανίλια. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε το ζεστό γάλα μέσα στο μπολ και το αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Στο μείγμα με τη μαρέγκα προσθέτουμε το μείγμα με τον κρόκο και ανακατεύουμε με προσοχή.
«Μασκάρουμε» τα μπολάκια με βούτυρο και κρυσταλλική ζάχαρη και στη συνέχεια γεμίζουμε τα μπολάκια μας με το μείγμα.
Βάζουμε τα μπολ στο φούρνο για 15’ στους 180ο  βαθμούς.

Για την κρέμα ανγκλέζ

Για το βούτυρο «μενιέ» ανακατεύουμε σε ένα μπολ 50 γραμμάρια βούτυρο και 50 γραμμάρια αλεύρι και το «ζυμώνουμε» με το χέρι.

Παράλληλα σε μια κατσαρόλα βάζουμε 150 ml γάλα και 50 γραμμάρια ζάχαρη.
Όταν το γάλα αρχίζει να βράζει και να «φουσκώνει» τότε προσθέτουμε το βούτυρο «μενιέ» στο μείγμα μας και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει καλά και το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε 2 κρόκους αυγών, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγη βανίλια και το αφήνουμε να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μίξερ και χτυπάμε καλά. Όταν δέσει καλά προσθέτουμε με προσοχή το υγρό άζωτο μέχρι το μείγμα μας να «παγώσει» και το αποσύρουμε από το μίξερ.

Για τη σάλτσα

Σε κατσαρόλα βράζουμε το γλυκό κρασί πόρτο, τον αστεροειδή γλυκάνισο και τη βανίλια και το αφήνουμε να βράσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μισή σοκολάτα σπασμένη σε μικρά κομματάκια στο μείγμα με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top