MasterClass: Καλτσούνια με αφρό κολοκύθας από τον Πάνο Ιωαννίδη

Ο καταξιωμένος σεφ έδειξε βήμα – βήμα τη διαδικασία

Μία συνταγή με ρίζες από Ιταλία και Κρήτη έδειξε στο σημερινό MasterClass o μέντορας των διαγωνιζόμενων, Πάνος Ιωαννίδης. Ο λόγος για λαχταριστά καλτσούνια με αφρό κολοκύθας. Ο καταξιωμένος σεφ έδειξε βήμα – βήμα τη συνταγή του και τη διαδικασία παρασκευής των φρέσκων ζυμαρικών.

MasterClass: Μπαλοτίνα με γλώσσα, σολομό και φαγκρί στον φούρνο

 

Υλικά:

Κολοκύθα

150 γρ. ανθότυρο

Αλεύρι 00 (σκληρό αλεύρι)

Σιμιγδάλι ψιλό

10 ml τσίπουρο

Μέλι

Κανέλα

Γαρύφαλλο

Πορτοκάλι

Isomalt σκόνη ζάχαρη

MasterClass: Σουφλέ βανίλιας από τον Πάνο Ιωαννίδη

MasterClass: Σπαγγέτι με κολοκυθάκια και αγκινάρες!

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε την κολοκύθα σε κομμάτια και την τοποθετούμε για 15 λεπτά στον φούρνο στους 170 βαθμούς. Βγάζουμε και περνάμε από σίτα. Σε ένα μπολ βάζουμε 40 γραμμάρια σιμιγδάλι  και διπλάσια ποσότητα αλεύρι. Ανακατεύουμε. 

Σε ένα μπολ χτυπάμε ένα αυγό και 3 κρόκους.  Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα από σιμιγδάλι και αλεύρι. 

Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε το γαρύφαλλο, τις φλούδες από το πορτοκάλι, το μέλι, τη ζάχαρη και στο τέλος προσθέτουμε το τσίπουρο. 

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα κομμάτια τις κολοκύθας και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια τοποθετούμε σε σιφόν. 

Μετά τυλίγουμε τα καλτσούνια και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. 

Για τη ζάχαρη στο τέλος ζεσταίνουμε σε ένα μικρό τηγανάκι μέχρι να γίνει καραμέλα.

Δείτε όλες τις συνταγές των MasterClass
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top