MasterClass: Τρεις συνταγές με γίγαντες από τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο

Δείτα τα MasterClass κάθε Κυριακή στις 17.45 στο Star

Στο χθεσινό MasterClass o Λεωνίδας Κουτσόπουλος έδειξε τρεις διαφορετικούς τρόπους για να μαγειρέψουμε τέλεια το αγαπημένο πολλών - αλλά και παρεξηγημένο σε πολλούς- όσπριο, τους γίγαντες.

Το μυστικό για να σου πετύχει το γλυκόξινο κοτόπουλο

Γίγαντες με λουκάνικο – Γίγαντες με σολομό – Γίγαντες τηγανιτοί με ταρτάρ
 

Υλικά :

Φασόλια γίγαντες
2 φιλέτα σολομού
2 καρότα
1 κρεμμύδι
1 κλωνάρι σέλερι
1 ματσάκι σπαράγγια
Πελτές
Φρέσκο θυμάρι
2 κρόκους αυγού
Πάνκο
Σουμάκ
1 λουκάνικο
1 κρεμμύδι
Βούτυρο
Εστραγκόν
Κάπαρη
1 αυγό
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

MasterClass: Ο Σ. Κοντιζάς δείχνει πώς θα φτιάξουμε λαχταριστά μηλοπιτάκια

Γίγαντες με λουκάνικο

Κόβουμε χοντρό μιρεπουά τα καρότα, το κρεμμύδι και το σέλερι.
Μπλανσάρουμε τα σπαράγγια.
Σοτάρουμε το χοντρό μιρεπουά μέχρι να καραμελώσει.
Προσθέτουμε πελτέ.
Προσθέτουμε τους γίγαντες.
Προσθέτουμε θυμάρι και νερό.
Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και τοποθετούμε στον φούρνο.
Στο ένα μπολ βάζουμε αλεύρι.
Στο αλεύρι προσθέτουμε νερό και χτυπάμε.
Βάζουμε τους γίγαντες στο αλεύρι και ανακατεύουμε.
Τους περνάμε από το αυγό και στη συνέχεια από το πάνκο.
Τηγανίζουμε τους γίγαντες.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε κρόκους αυγού.
Σε ένα μπολ βάζουμε πάνκο.
Στο μπολ με το πάνκο προσθέτουμε σουμάκ
Κόβουμε σε κομμάτια το λουκάνικο.
Παίρνουμε το κατσικίσιο τυρί και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια τοποθετούμε στον φούρνο.


Γίγαντες με σολομό

Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα φιλέτα σολομού και τηγανίζουμε.
Βράζουμε γίγαντες και στη συνέχεια χτυπάμε τους γίγαντες στο θερμομίξερ.
Στο θερμομίξερ προσθέτουμε λίγο από τον ζωμό από τα κρεμμύδια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό, βούτυρο, κρεμμύδια ολόκληρα και θυμάρι και βράζουμε.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το κατσικίσιο τυρί και προσθέτουμε τους γίγαντες με μαϊντανό.
Προσθέτουμε  τα μυρωδικά.
Παίρνουμε τα κρεμμύδια από την κατσαρόλα και τα τηγανίζουμε.
Προσθέτουμε τα σπαράγγια.

Γίγαντες τηγανιτοί με ταρτάρ

Τηγανίζουμε τους γίγαντες αφού τους έχουμε περάσει από πάνκο, αλεύρι και αυγό.  
Στη συνέχεια φτιάχνουμε ταρτάρ από μαγιονέζα, αυγό, κάπαρη, εστραγκόν και προσθέτουμε το μείγμα με το κρεμμύδι.
 

Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top