Το μυστικό για να σου πετύχει το γλυκόξινο κοτόπουλο

Ο Λάμπρος Βακιάρος δείχνει βήμα-βήμα πώς να το φτιάξεις

Πόσες φορές έχεις προσπαθήσει να φτιάξεις γλυκόξινο κοτόπουλο στον φούρνο και δεν έχει βγει όπως το θες; Ο Λάμπρος Βακιάρος μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» και έδειξε στους τηλεθεατές πώς να φτιάξουν γλυκόξινο κοτόπουλο στον φούρνο με λαχανικά.

 

Koτόπουλο στη γάστρα με ταλιατέλες και μυρωδικά

Ο σεφ τόνισε πως προσθέτουμε στο μούλτι όλα τα υλικά(120 γρ. σόγια, 20 γρ. μέλι, 10 γρ. μουστάρδα, 8 γρ. τζίντζερ (τριμμένο), ξύσμα από 1 λάιμ) για τη σάλτσα εκτός από το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να αφρίσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο και ομογενοποιούμε.

Κοτόπουλο με αρωματικό κους κους


Υλικά

•    4 μπούτια κοτόπουλου
•    500 γρ. πράσα
•    180 – 250 γρ. καρότα (κομμένα διαγώνια)
•    250 γρ. κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)
•    2 κόκκινες πιπεριές (χοντροκομμένες)
•    75 γρ. κάσιους (σπασμένα)
•    3 – 4 φρέσκα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)


 
Για τη σάλτσα

•    120 γρ. σόγια
•    20 γρ. μέλι
•    10 γρ. μουστάρδα
•    8 γρ. τζίντζερ (τριμμένο)
•    Ξύσμα από 1 λάιμ
•    80 γρ. ελαιόλαδο

Κοτόπουλο με αρωματικό ρύζι και μυρωδικά

 

Βήμα-βήμα η διαδικασία

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
2. Κόβουμε το πράσο σε κομμάτια 7-8 εκατοστών και κάθε κομμάτι ξανά στη μέση κατά μήκος. Τα προσθέτουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει μια λαδόκολλα, μαζί με τα καρότα, το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
3. Προσθέτουμε στο μούλτι όλα τα υλικά για τη σάλτσα εκτός από το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να αφρίσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο και ομογενοποιούμε.
4. Καρυκεύουμε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα λαχανικά και μαρινάρουμε με μέρος αυτής το κοτόπουλο.
5. Ψήνουμε στο φούρνο για 50 – 60 λεπτά.
6. Αφαιρούμε από το φούρνο και γαρνίρ¬¬ουμε με κάσιους και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι.
7. Σερβίρουμε με ρύζι ή άλλο ψευδοδημητριακό το οποίο το ανακατεύουμε με τα ζουμιά του ταψιού.
 

Δείτε όλη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top