Μία ξεχωριστή συνταγή έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Παρασκευής.
Ο σεφ ετοίμασε κοτόπουλο με αρωματικό ρύζι και μυρωδικά και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Υλικά
• 4 μπούτια κοτόπουλου
Για τη μαρινάδα
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 + 1/2 κ.γ. κουρκουμά
• 2/3 κ.γ. κάρυ
• 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
• 1/2 λεμόνι χυμό + ξύσμα
• Αλάτι – Πιπέρι
Για το ρύζι
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
• 1 μεσαίο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
• 3 κούπες ζωμό λαχανικών ή κότας
• 1 κ.γ. κουρκουμά
• Ξύσμα από μισό λεμόνι
• 3 φύλλα δάφνης
• 2 κούπες ρύζι basmati ή jasmine