MasterClass: Ο Σ. Κοντιζάς δείχνει πώς θα φτιάξουμε λαχταριστά μηλοπιτάκια

Κάθε Κυριακή συντονιστείτε στις 17.45 στο Star για MasterChef συνταγές

Στο σημερινό MasterClass, οι 17 εναπομείναντες του MasterChef 4, με τα τετράδια και τα στιλό στο χέρι, είδαν νέες συνταγές από του μέντορές τους.

MasterChef-Σταύρος:Γιατί δεν ήθελε να μαγειρέψει; Η αντίδραση των αντιπάλων

Η Ηλιάνα αποχώρησε από το MasterChef

Στην αρχή του επεισοδίου ο chef και κριτής του διαγωνισμού Σωτήρης Κοντιζάς έδειξε στο πλατό του MasterChef πώς θα φτιάξουμε λαχταριστά μηλοπιτάκια γκιόζα με τον δικό του ασιατικό τρόπο.

Δείτε στο βίντεο αναλυτικά τη διαδικασία και καταπλήξτε τους καλεσμένους σας για γλυκό!

Υλικά:

Τέσσερα μήλα
200 ml νερό
200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γραμμάρια ζάχαρη
Λίγο ρούμι
Αστεροειδής γλυκάνισος
Κάρδαμο
Κανέλα
Τυρί μασκαρπόνε
1 λεμόνι
100 γραμμάρια καρύδια

Διαδικασία:

Βάζουμε το αλεύρι μαζί με το νερό και τα χτυπάμε στο μίξερ.  Προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Καθαρίζουμε τα 4 μήλα.  Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα μήλα μαζί με ζάχαρη και ρούμι.
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μήλα που βράσαμε στην κατσαρόλα.

Κόβουμε τα μήλα σε πολύ μικρά κομμάτια.
Στα κομματάκια μήλου προσθέτουμε καρύδια.
Βάζουμε μήλα στον αποχυμωτή και παίρνουμε τον χυμό.
Βάζουμε τον χυμό μήλου να βράσει μαζί με αστεροειδή γλυκάνισο, το κάρδαμο και την κανέλα. Προσθέτουμε λίγη ζάχαρη. Σουρώνουμε τον χυμό μήλου.

Στο μασκαρπόνε προσθέτουμε λίγο χυμό μήλου και χτυπάμε.
Παίρνουμε τα κομμάτια της ζύμης που κόψαμε και γεμίζουμε με τα κομματάκια μήλου.
Τηγανίζουμε σε λίγο λάδι, χωρίς να γυρίσουμε, σκεπάζοντας το τηγάνι.
Στο τέλος προσθέτουμε λίγο χυμό μήλου.

Έτοιμα!
 


Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef 4
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top