Πενταντόστιμο cake βρώμης με καρύδα και σοκολάτα

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή από τον Λάμπρο Βακιάρο

Μία υπέροχη ιδέα για γλυκό έδωσε ο Λάμπρος Βακιάρος στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου».

Eύκολη συνταγή για cake-τούρτα τιραμισού

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και ετοίμασε cake βρώμης με καρύδα και σοκολάτα.

Υλικά

•    300 γρ. νιφάδες βρώμης
•    20 γρ. μπέικιν πάουντερ
•    30 γρ. κακάο σε σκόνη
•    1 πρέζα αλάτι
•    250 γρ. μέλι
•    3 αυγά + 2 ασπράδια
•    150 γρ. γάλα
•    60 γρ. ελαιόλαδο
•    40 γρ. γιαούρτι
•    50 γρ. + 200 γρ. κουβερτούρα (λιωμένη)
•    400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
•    300 γρ. τριμμένη καρύδα

Μαλακό μπισκότο brownie γίγας με παγωτό βανίλια

  Διαδικασία


1.    Χτυπάμε στο μούλτι τη βρώμη μέχρι να γίνει αλεύρι πάρα πολύ καλά.
2.    Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε καλά το αλεύρι βρώμης, το μπέκιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι. Σε ένα δεύτερο μπολ αναμειγνύουμε το μέλι, τα αυγά, το γάλα, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα υγρά μέσα στο μείγμα με τα στερεά και ομογενοποιούμε. Τέλος, προσθέτουμε τα 50 γρ. λιωμένης κουβερτούρας και ενσωματώνουμε.
Την κουβερτούρα τη λιώνουμε σε ένα μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.

Πώς να φτιάξετε σπιτικά mini donuts


3.    Σε ένα μικρό ταψί 20 x 25 εκ. που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στο φούρνο για 25 περίπου λεπτά.
4.    Παράλληλα, σε ένα μπόλ αναμειγνύουμε το ζαχαρούχο γάλα με την τριμμένη καρύδα. Απλώνουμε το μείγμα πάνω από το ψημένο κέικ, έτσι ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια.
5.    Απλώνουμε την υπόλοιπη λιωμένη κουβερτούρα με ένα κουτάλι πάνω από την καρύδα με προσοχή, μέχρι να καλυφθεί εντελώς.
6.    Σκεπάζουμε με μια πλαστική μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top