Να γλυκάνει τους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» είπε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Τρίτης. Ο σεφ έφτιαξε cake τούρτα τιραμισού και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.
Για τη βάση του κέικ
• 115 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) & έξτρα βούτυρο για τη φόρμα
• 300 γρ. ζάχαρη
• 2 αυγά
• 10 γρ. εσάνς βανίλιας
• 20 γρ. σκόνη κακάο
• 340 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ. (κοσκινισμένο) & έξτρα για τη φόρμα
• 2 γρ. μαγειρική σόδα
• 120 γρ. γάλα αμυγδάλου ή αγελαδινό
• 120 γρ. δυνατό καφέ φίλτρου ή εσπρέσο
• 45 γρ. λικέρ αμαρέτο
• 30 γρ. γιαούρτι
• 1 πρέζα αλάτι
• 16 μακρόστενα μπισκότα σαβαγιάρ (βουτηγμένα σε καφέ για 2’’)
Για την κρέμα τιραμισού
• 500 γρ. τυρί μασκαρπόνε (κρύο)
• 170 γρ. ζάχαρη άχνη
• 230 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (κρύα)
• 60 γρ. δυνατό καφέ φίλτρου ή εσπρέσο (κρύο)
Για το γαρνίρισμα
• 300 γρ. κρέμα γάλακτος (χτυπημένη σε σαντιγί με 15 γρ. άχνη)
• Σκόνη κακάο
Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.