Eύκολη συνταγή για cake-τούρτα τιραμισού

Δείτε βήμα-βήμα τη διαδικασία

Να γλυκάνει τους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» είπε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Τρίτης. Ο σεφ έφτιαξε cake τούρτα τιραμισού και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Πεντανόστιμο cake βρώμης με πορτοκάλι και κρέμα

 

Εύκολη συνταγή για γαλλική μηλόπιτα!

 

Για τη βάση του κέικ

 

•    115 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) & έξτρα βούτυρο για τη φόρμα
•    300 γρ. ζάχαρη
•    2 αυγά
•    10 γρ. εσάνς βανίλιας
•    20 γρ. σκόνη κακάο
•    340 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ. (κοσκινισμένο) & έξτρα για τη φόρμα
•    2 γρ. μαγειρική σόδα
•    120 γρ. γάλα αμυγδάλου ή αγελαδινό
•    120 γρ. δυνατό καφέ φίλτρου ή εσπρέσο
•    45 γρ. λικέρ αμαρέτο
•    30 γρ. γιαούρτι
•    1 πρέζα αλάτι
•    16 μακρόστενα μπισκότα σαβαγιάρ (βουτηγμένα σε καφέ για 2’’)
 

Για την κρέμα τιραμισού

 

•    500 γρ. τυρί μασκαρπόνε (κρύο)
•    170 γρ. ζάχαρη άχνη
•    230 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (κρύα)
•    60 γρ. δυνατό καφέ φίλτρου ή εσπρέσο (κρύο)
 

Για το γαρνίρισμα

 

•    300 γρ. κρέμα γάλακτος (χτυπημένη σε σαντιγί με 15 γρ. άχνη)
•    Σκόνη κακάο

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top