Κριθαράκι με μανιτάρια και κοτόπουλο

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή από τον Λάμπρο Βακιάρο

Στην κουζίνα της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» μπήκε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Τετάρτης. 

Κοτόπουλο γιουβέτσι με κριθαράκι ολικής

Ο σεφ έφτιαξε κριθαράκι με μανιτάρια και κοτόπουλο και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Κοτόπουλο με αρωματικό κους κους

Υλικά

• 500 γρ κριθαράκι
• 600 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
• 3 + 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 μεσάιο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
• 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
• 500 γρ μανιτάρια λευκά (κομμένα σε φέτες)
• 1/2 κούπα λευκό κρασί
• 1250 γρ. ζωμό λαχανικών ή κότας
• 3/4 κούπας παρμεζάνα ή γραβιέρα
• 1 κ.σ. βούτυρο
• Αλάτι – πιπέρι
Για το γαρνίρισμα 
• Λάδι τρούφας
• Ξύσμα λεμονιού

Κοτόπουλο με αρωματικό ρύζι και μυρωδικά

Εκτέλεση

1.Προθερμαίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Παράλληλα με τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο μαρινάρουμε το κοτόπουλο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Καβουρδίζουμε το κοτόπουλο στη κατσαρόλα περιμετρικά για 2’-3’ ιδανικά σε 2 δόσεις για να κρατήσουμε την θερμοκρασία του σκεύους υψηλά και να μπορέσουμε να έχουμε ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Αφαιρούμε προσωρινά το κοτόπουλο.
2.Συνεχίζουμε προσθέτοντας το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 4 – 5 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς.
3.Στη συνέχεια, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για τουλάχιστον 6 – 8 λεπτά, μέχρι ο όγκος τους να αρχίσει να μειώνεται και να απελευθερώνουν τα υγρά τους στην κατσαρόλα.
4.Συνεχίζουμε προσθέτοντας το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά με τα λαχανικά.

5.Σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε να πάρει μια βράση και να εξατμιστεί η αλκοόλη.
6.Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία σε μέτρια (4-5) και προσθέτουμε 1 λίτρο από το ζωμό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
7.Μαγειρεύουμε για περίπου 11 – 13 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, για να μην κολλήσει στο κάτω μέρος της κατσαρόλας. Προσθέτουμε έξτρα ζωμό αν χρειαστεί. *Όσο πλησιάζουμε προς την ολοκλήρωση του μαγειρέματος τόσο περισσότερη προσοχή χρειάζεται για να μην μας κολλήσει.

Κοτόπουλο γιουβέτσι με καπνιστή πάπρικα και φέτα


8.Αποσύρουμε από την εστία, προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα, ανακατεύοντας έντονα. (Σε αυτό το σημείο το κριθαράκι θα πρέπει να είναι αρκετά ζουμερό και όχι στεγνό). Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
9.Γαρνίρουμε με το ξύσμα λεμονιού και λάδι τρούφας.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή "Στη Φωλιά των Κου Κου" εδώ

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top