Συμβουλές για να φτιάξετε το πιο αφράτο και νόστιμο παστίτσιο έδωσε ο Λάμπρος Βακιάρος στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου».
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.
Για τον κιμά
• 800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά από λάπα ή καπάκι
• 30 γρ. ελαιόλαδο + 45 γρ.
• 360 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
• 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
• 30 γρ. πελτέ τομάτας
• 120 γρ. γλυκό, σαμιώτικο κρασί
• 400 γρ. τομάτα κονκασέ
• 240 γρ. ζωμό κότας/λαχανικών ή νερό
• 1 ξυλάκι κανέλας
• 2 φύλλα δάφνης
• 10 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
• 1 αυγό + 2 ασπράδια
• Αλάτι – πιπέρι
Ψαρονέφρι τύπου Wellington με πατάτες, μαρμελάδα τομάτας και σαλάτα
Για την αφράτη μπεσαμέλ (μορνέ)
• 1 μικρό κρεμμύδι (καθαρισμένο)
• 3 γαρύφαλλα
• 1 φύλλο δάφνης
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 1.250 γρ. γάλα
• 120 γρ. βούτυρο αγελαδινό
• 120 γρ. αλεύρι
• 1,5 γρ. μοσχοκάρυδο (τριμμένο)
• 150 γρ. κασέρι ή γραβιέρα
• 1 αυγό + 2 κρόκους
• Αλάτι – πιπέρι
Για τα μακαρόνια και τη σύνθεση
• 500 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο
• 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• 45 γρ. ελαιόλαδο
• 100 γρ. κασέρι ή γραβιέρα + 50 γρ.
• Τριμμένη φρυγανιά για το ταψί και το πασπάλισμα
• Αλάτι – πιπέρι
Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου» εδώ
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.