Εύκολο και πεντανόστιμο γαλακτομπούρεκο

Ολόκληρη η συνταγή του Γιάννη Λουκάκου

Ένα πεντανόστιμο γαλακτομπούρεκο έφτιαξε ο Γιάννης Λουκάκος δίνοντας ιδέες για ένα γευστικότατο γλυκό.

Για το γαλακτομπούρεκο

    1 πακέτο φύλλο κρούστας
    κρέμα γαλακτομπούρεκο
    250 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για την κρέμα του γαλακτομπούρεκου

    150 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
    250 γρ. ζάχαρη
    700 γρ. γάλα πλήρες
    300 γρ. κρέμα γάλακτος
    260 γρ. αυγά
    100 γρ. βούτυρο
    4 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
    10 γρ. ξύσμα πορτοκάλι, περίπου 2 πορτοκάλια
    5 γρ. αλάτι

Για το σιρόπι

    550 γρ. ζάχαρη
    150 γρ. μέλι
    100 γρ. γλυκόζη
    200 γρ. νερό
    10 γρ. ξύσμα πορτοκάλι, περίπου 2 πορτοκάλια
    10 γρ. ξύσμα λεμόνι, περίπου 3 λεμόνια                              
    8 γρ. χυμός λεμονιού, περίπου μισό λεμόνι

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top