Πεντανόστιμα νηστίσιμα σκαλτσούνια

Αναλυτικά η συνταγή του pastry chef Γιώργου Πότση

Φτιάξτε νηστίσιμα σκαλτσούνια

Λαχταριστά νηστίσιμα σκαλτσούνια μας έφτιαξε ο Γιώργος Πότσης.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:

8 τεμάχια λουκούμι τριαντάφυλλο
125γρ ρετσίνα
75γρ ηλιέλαιο
75γρ μαργαρίνη
460γρ αλεύρι μαλακό
½ κ.γλ. σόδα
½ κ.γλ μπέικιν

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:

Μαρμελάδα βερύκοκο
καρύδι σπασμέσμο
κανέλα

άχνη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Λιώνουμε σε μία κατσαρόλα τα λουκούμια με την μαργαρίνη. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι,το μπέικιν,την σόδα, το λάδι,την ρετσίνα και τα λιωμένα λουκούμια με την μαργαρίνη και ανακατεύουμαι με το γάτζο μέχρι να έχουμε μία λεία ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα σκεπασμένη με μία πετσέτα. Ανοίγουμε την ζύμη με τον πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια, κόβουμε με στρογγυλό κουπάτ ή με ένα ποτήρι. Γεμίζουμε κάθε κομμάτι με μία κουταλιά του γλυκού γέμιση και κλέινουμε την ζύμη σε μισοφέγγαρο. Τοποθετούμε τα σκαλτσούνια σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185ο C για περίπου 12 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και αχνίζουμε.


Tips: Μπορείτε να βάλετε ακόμη και λουκούμι με καρύδι μέσα ή κάποιο γλυκό του κουτουλιού με έναν ξηρό καρπό,αρκεί πρώτα να σουρώσετε καλά το γλυκό του κουτουλιού για να μη βγάλει υγρά στο ζυμάρι μας.

Ο pasty chef, Γιώργος Πότσης
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top