Γρήγορη μους σοκολάτας με καραμελωμένες νιφάδες βρώμης

Η συνταγή του Γιώργου Πότση

Γιώργος Πότσης

Μία μους σοκολάτα στο άψε-σβήσε έφτιαξε ο Γιώργος Πότσης για τους αναγνώστες του star.gr.

Υλικά για τη μους σοκολάτα

350γρ σοκολάτα υγείας λιωμένη 190γρ γάλα χλιαρό 400γρ σαντιγί ζωική ελαφρά χτυπημένη

Υλικά για τις καραμελωμένες νιφάδες βρώμης 

 40γρ μέλι θυμαρίσιο 140γρ ζάχαρη καστανή 60γρ βούτυρο 170γρ νιφάδες βρώμης

Εκτέλεση:

Για τη μους: Ενσωματώνουμε την λιωμένη σοκολάτα με το γάλα. Αφού το μίγμα μας φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου, ενσωματώνουμε την σαντιγύ σε 2 δόσεις ανακατεύοντας με μία μαρίζ. Σερβίρουμε αμέσως στα σκεύη μας και τα τοποθετούμαι στο ψυγείο ώστε να σφίξει η μους μας πριν βάλουμε τις νιφάδες από πάνω, διαφορετικά θα βουλιάξουν.

Για τις καραμελωμένες νιφάδες βρώμης: Τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το μέλι, την ζάχαρη και το βούτυρο και τους δίνουμε μία βράση. Προσθέτουμε τις νιφάδες και ανακατεύουμαι ώστε να καραμελώσουν όλες. Απλώνουμε σε μια λαδόκολλα πάνω στον πάγκο μας και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Από τον pastry chef, Γιώργο Πότση 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top