Γευστική βασιλόπιτα

Ολόκληρη η συνταγή του Γιώργου Πότση

Βασιλόπιτα

Μία εύγεστη και λαχταριστή βασιλόπιτα ετοίμασε ο Γιώργος Πότσης ενόψει των εορτών.

Υλικά 

6 αυγά, 420γρ ζάχαρη κρυσταλλική, 2γρ αλάτι, 180γρ. κρέμα γάλακτος, 330γρ αλεύρι, 4γρ μαχλέπι, 2γρ κανέλα, 2γρ γαρύφαλλο, 6γρ μπέικιν, 120γρ βούτυρο λιωμένο, 1 πορτοκάλι ξύσμα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με σύρμα τα αυγά με την ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος το αλεύρι με το μπέικιν, το μαχλέπι, την κανέλα και το γαρύφαλλο και στο τέλος το λιωμένο βούτυρο. Αδειάζουμε το μίγμα σε στρογγυλή φόρμα με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για περίπου 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε. Βάζουμε στην πιατέλα με την ανάποδη μεριά πάνω και αχνίζουμε.

Tips: Αντί για ζάχαρη άχνη, μπορείτε να την γαρνίρετε με λευκό γλάσο ή ακόμη και με γλάσο σοκολάτας.

Από τον pastry chef, Γιώργο Πότση 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top