Σιροπιασμένο λαχταριστό κέικ λεμονιού

Βήμα-βήμα η συνταγή του Γιώργου Πότση

κέικ λεμονιού

Ένα λαχταριστό κέικ λεμονιού έφτιαξε ο Γιώργος Πότσης και έδειξε βήμα-βήμα τη διαδικασία.

Υλικά 

3 κρόκοι, 1 αυγό 150γρ ζάχαρη, 75γρ κρέμα γάλακτος, 120γρ αλεύρι, 3γρ μπέικιν ξύσμα από 2 λεμόνια,  45γρ βούτυρο λιωμένο, σιρόπι λεμονιού με λουίζα, 150γρ νερό, 100γρ ζάχαρη,  4γρ λουίζα αποξηραμένη χυμός από 2 λεμόνια

Συνταγή για 1 φόρμα κέικ μιας χρήσης

Εκτέλεση:

Για το κέικ: Χτυπήστε στο μίξερ με το σύρμα τους κρόκους,το αυγό και την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος με το ξύσμα των λεμονιών. Στη συνέχεια ρίξτε το αλεύρι με το μπέικιν και τέλος το βούτυρο. Βουτυρώστε και αλευρώστε την φόρμα σας, ρίξτε το μίγμα και ψήστε στους 160ο C για 45 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμο το κέικ, βγάλτε το σε μία σχάρα και σιροπιάστε το αμέσως.
Για το σιρόπι: Βράστε όλα τα υλικά μαζί.
Tips: Μπορείτε να απογειώσετε το κέικ σας με ένα γλάσο λεμονιού. Η συνταγή είναι 150γρ γλάσο βανίλας και 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι. Ζεστάνετε τα υλικά μαζί ίσα- ίσα να μαλακώσει το γλάσο και αφού έχει κρυώσει το κέικ σας, περιχύστε το με το γλάσο.

Του pastry chef, Γιώργου Πότση 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top