Πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν ξεκινήσεις yoga

Πώς να διαλέξει το κατάλληλο είδος yoga για σένα

Η yoga, η αρχαία Ινδική άσκηση που συγκαταλέγεται στις πιο δημοφιλείς για τον 21ο αιώνα, είναι γνωστό πως βοηθά σε πληθώρα από τις λειτουργίες του σώματός μας, βελτιώνοντας την ισορροπία και την ευλυγισία μας, αλλά και ενισχύοντας την υγεία της καρδιάς μας. Προτού τη βάλεις στο εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα, διάβασε όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτήν και ετοιμάσου για ένα συναρπαστικό ταξίδι τόσο για το σώμα όσο και για το πνεύμα σου.

Πώς να κάνεις μόνη σου προπόνηση boxing στο σπίτι

Βρες τον κατάλληλο instructor

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν ξεκινάς να ασχολείσαι με οποιοδήποτε είδος γυμναστικής να βρεις τον κατάλληλο instructor, που θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις τις απαραίτητες γνώσεις και θα σε επιβλέπει ώστε να εκτελείς με σωστό τρόπο τις ασκήσεις σου. Ο ιδανικός yoga instructor θα σου επιτρέψει να ανακαλύψεις τη μαγεία της yoga βήμα βήμα, με τον δικό σου ρυθμό και χωρίς πίεση.

Γυμναστική & απώλεια βάρους: Οι χρυσοί κανόνες για να πετύχεις τον στόχο!

Απόφυγε τους πολυσύχναστους χώρους

Απόφυγε να κάνεις μαθήματα yoga σε χώρους με πολύ κόσμο, καθώς θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο για εσένα να διατηρήσεις τους σωστούς ρυθμούς στις ασκήσεις, ενώ θα είναι εξίσου δύσκολο και για τον δάσκαλό σου να σου κάνει σχόλια σε περίπτωση που κάνεις κάποια άσκηση λάθος. Διάλεξε πιο ήσυχα τμήματα με 10 μαθητές το πολύ ή δοκίμασε να κάνεις ψηφιακά μαθήματα από το σπίτι σου.

Διάλεξε το σωστό είδος yoga για τις ανάγκες σου

Hatha, Ashtanga, Vinyasa και Kundalini, είναι μόλις λίγα από τα διάφορα είδη yoga που μπορείς να επιλέξεις. Και για να κάνεις τη σωστή επιλογή που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες σου, δοκίμασέ τα όλα μέσα από ένα tutorial session που θα σου ετοιμάσει ο δάσκαλός σου.

Μη τη δοκιμάσεις μόνη σου

Είναι πολύ δελεαστικό να δοκιμάσεις να κάνεις yoga μόνη σου, εκμεταλλευόμενη ένα από τα χιλιάδες διαδικτυακά και τεχνολογικά μέσα που προσφέρουν οδηγίες για την άσκησή της. Όμως όταν δεν έχεις καθόλου γνώσεις πάνω σε ένα είδος γυμναστικής, ρισκάρεις να τραυματιστείς σοβαρά, αλλά και να εκτελείς ασκήσεις με λάθος τρόπο, επιβαρύνοντας τη στάση του σώματός σου. Ξεκίνα λοιπόν με έναν επαγγελματία για ένα διάστημα και μόνο όταν βεβαιωθείς πως έχεις τις απαραίτητες γνώσεις, δοκίμασε μόνη σου.

Μίλα πρώτα με τον γιατρό σου

Όταν είσαι έτοιμη να γίνεις μια yoga master, μην ξεχάσεις να απευθυνθείς πρώτα στον γιατρό σου. Είναι απαραίτητο να σου δώσει το ΟΚ ένας ορθοπεδικός, ο οποίος θα εξετάσει αν βρίσκεσαι στην κατάλληλη φυσική κατάσταση προτού αρχίσεις έντονες ασκήσεις ισορροπίας και ευλυγισίας.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή:allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top