Πώς τα πορτοκάλια βοηθούν στο αδυνάτισμα

Ένα πορτοκάλι την ημέρα, τις αρρώστιες κάνει πέρα

Ζουμερά και πεντανόστιμα, τα πορτοκάλια είναι ένα εξαιρετικό σνακ το οποίο οι αθλητές παραδοσιακά επιλέγουν και όχι άδικα, μιας που είναι γεμάτα βιταμίνες και ιχνοστοιχεία πολύτιμα για τον οργανισμό μας. Η κατανάλωση ενός πορτοκαλιού την ημέρα, μάλιστα, συνδέεται με τόσα πλεονεκτήματα για την υγεία μας, που αξίζει να τα προσθέσετε στη διατροφή σας καταναλώνοντάς τα οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Πάμε να δούμε τι ακριβώς προσφέρει ένα πορτοκάλι την ημέρα στον οργανισμό μας.

Βίκυ Καγιά: Με αυτή τη διατροφή διατηρείται στα κιλά της

Ενισχύουν την υγεία των ματιών μας και την ποιότητα της όρασής μας

Η υψηλή συγκέντρωση των πορτοκαλιών σε βιταμίνη C ενισχύει την υγεία των ματιών μας και την ποιότητα της όρασής μας. Μάλιστα ένα μόλις πορτοκάλι την ημέρα προσφέρει το 116% της προτεινόμενης ημερήσιας κατανάλωσης της συγκεκριμένης βιταμίνης, κάνοντας το την ιδανική επιλογή για άτομα που τη χρειάζονται. Τα πορτοκάλια μειώνουν το ρίσκο εμφάνισης καταρράκτη, βελτιώνουν την υγεία των αγγείων των ματιών και καθυστερούν την εμφάνιση προβλημάτων σε αυτά που συνδέονται με τη γήρανση του οργανισμού μας. Επιπλέον, η βήτα-καροτίνη που αυτά περιέχουν μας βοηθά να βλέπουμε καλύτερα ακόμη και σε συνθήκες μειωμένου φωτός.

Έχεις μήλα; Φτιάξε το πιο υγιεινό άλειμμα για το ψωμί

Χυμός πορτοκάλι/Φωτογραφία από τον χρήστη ROMAN ODINTSOV στο Pexels
 

Μειώνουν το ρίσκο εμφάνισης ισχαιμικών επεισοδίων

Τα φλαβονοειδή που περιέχουν τα πορτοκάλια και γενικότερα τα εσπεριδοειδή όπως τα grapefruits, μειώνουν τα ρίσκο εμφάνισης ισχαιμικών επεισοδίων, ιδιαίτερα στις γυναίκες. Σύμφωνα μάλιστα με μεγάλη έρευνα που διεξήχθη από το Norwich Medical School σε σχεδόν 70,000 γυναίκες, όσες από αυτές κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες φλαβονοειδών σε μια περίοδο 14 ετών, διέτρεχαν κατά 19% μικρότερο ρίσκο εμφάνισης τέτοιων επεισοδίων.

Αναρρίχηση: Σε πόσο χρόνο καις 800 θερμίδες;

Βοηθούν στην μείωση της όρεξης για φαγητό

Οι μεγάλες περιεκτικότητες των πορτοκαλιών σε φυτικές ίνες ευθύνονται για το γεγονός ότι αυτά βοηθούν στην μείωση της όρεξης για κατανάλωση φαγητού. Μάλιστα ένα πορτοκάλι την ημέρα παρέχει στον οργανισμό το 19% της προτεινόμενης ημερήσιας κατανάλωσης ινών. Σύμφωνα επίσης με την Mayo Clinic, τα πορτοκάλια βοηθούν στην σταθεροποίηση της κινητικότητας του εντέρου, μειώνουν τα επίπεδα της χοληστερίνης και των σακχάρων του αίματος και μας βοηθούν να διατηρούμε το βάρος μας στα προτεινόμενα επίπεδα.

Ο χυμός πορτοκαλιού είναι ό, τι πρέπει για πρωινό/Φωτογραφία από τον χρήστη Vlada Karpovich στο Pexels
 

Βοηθούν στη μάχη ενάντια στον καρκίνο

Σύμφωνα με το American Institute for Cancer Research, οι ίνες των πορτοκαλιών βοηθούν στη μείωση του ρίσκου εμφάνισης καρκίνου του εντέρου, αλλά και καρκίνων όπως αυτός του πνεύμονα, του στομάχου, της στοματικής κοιλότητας, του φάρυγγα, του λάρυγγα και του οισοφάγου.

Eφτά τρόποι για να κάψετε με ευκολία τις περιττές θερμίδες

Το πορτοκάλι μας βοηθά στο αδυνάτισμα καθώς μειώνει την όρεξη/ Φωτογραφία από τον χρήστη Alesia Kozik στο Pexels
 

Βελτιώνουν την υγεία του δέρματός μας

Η βιταμίνη C των πορτοκαλιών βοηθά το σώμα μας στην παραγωγή κολλαγόνου, μιας πρωτεΐνης σημαντικής για τη διατήρηση του υγειούς δέρματος. Το περιεχόμενο των πορτοκαλιών σε βήτα-καροτίνη βοηθά επίσης το σώμα να παράγει βιταμίνη Α, που ενισχύει την ανάπτυξη των κυττάρων του δέρματος.

Διατηρούν τα αιμοφόρα αγγεία υγιή

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Colorado, η ημερήσια κατανάλωση ενός συμπληρώματος βιταμίνης C συνδέεται με την καλύτερη πρόληψη από την ανάπτυξη νόσων που συνδέονται με τα αγγεία του σώματος. Για καλύτερα αποτελέσματα, προτείνεται φυσικά η καθημερινή φυσική δραστηριότητα για τουλάχιστον μισή ώρα.

Γλυκοπατάτα: Πώς η κατανάλωσή της ενισχύει την υγεία μας

Το πορτοκάλι μειώνει την εμφάνιση ισχαιμικών επεισοδίων /Φωτογραφία από τον χρήστη Couleur στο Pexels
 

Βοηθούν στην αποκατάσταση του σώματος

Η βιταμίνη C των πορτοκαλιών συνδέεται άμεσα με την αποκατάσταση των ιστών του σώματος, βοηθώντας μας να αναρρώσουμε από πληγές και εκδορές, αλλά και με τη διατήρηση των οστών και των δοντιών μας σε υγιή επίπεδα. Καθώς αυτή ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, οι τένοντές μας, τα αιμοφόρα αγγεία και το δέρμα μας διατηρούνται επίσης υγιή. Η κατανάλωση πορτοκαλιού συνίσταται επίσης μετά από προπονήσεις, καθώς βελτιώνει τη λειτουργία του μυϊκού συστήματος και βοηθά στην ανάρρωση από μικροτραυματισμούς που συνδέονται με την άθληση.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή:allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top