Γλυκοπατάτα: Πώς η κατανάλωσή της ενισχύει την υγεία μας

Το comfort food που λειτουεγεί ευργετικά για τον οργανισμό μας

γλυκοπατάτα

Πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, οι γλυκοπατάτες αποτελούν μια εξαιρετική πηγή υδατάνθρακα για την καθημερινή μας διατροφή. Με ποιους τρόπους λοιπόν ενισχύει την υγεία του οργανισμού μας το αγαπημένο comfort food;

80g γλυκοπατάτας στον ατμό παρέχουν στον οργανισμό μας:

67kcal / 285kj

0.9g πρωτεΐνης

0.2g λιπαρών

16.3g υδατανθράκων

6.7g σακχάρων

280mg καλίου

3012 mcg κατοτίνης

14mg βιταμίνης C

Μειώνουν το ρίσκο εμφάνισης καρκίνου

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν superfoods που να μπορούν να εμποδίσουν την εμφάνιση καρκίνου, υπάρχουν ενδείξεις ότι συγκεκριμένες τροφές μειώνουν το ρίσκο εμφάνισής του. Οι γλυκοπατάτες είναι μία από αυτές χάρη στα αντιοξειδωτικά τους που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό.

Υποστηρίζουν το πεπτικό σύστημα

Οι γλυκοπατάτες, πλούσιες σε φυτικές ίνες, βοηθούν το πεπτικό μας σύστημα χάρη στις φυτοστερόλες που αυτές περιέχουν. Επιπλέον, εμποδίζουν την ανάπτυξη συνδρόμων όπως η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

Μπορεί να βοηθούν στη διαχείριση του διαβήτη τύπου 2

Η κατανάλωση γλυκοπατάτας σε λογικές ποσότητες βελτιώνει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και βοηθά στη διαχείριση του διαβήτη τύπου 2.

Ενισχύει την υγεία των ματιών μας

Πλούσιες σε βήτα καροτίνη, η οποία προκαλεί και το έντονο πορτοκαλί τους χρώμα, οι γλυκοπατάτες ενισχύουν την υγεία των ματιών μας. Αυτό συμβαίνει όταν η βήτα καροτίνη μετατρέπεται σε βιταμίνη Α, η οποία χρησιμοποιείται από τα μάτια για τη δημιουργία των υποδοχέων φωτός τους. Με άλλα λόγια, τρώγοντας γλυκοπατάτες βλέπουμε καλύτερα στο σκοτάδι!

Ενισχύουν το ανοσοποιητικό

Η βήτα καροτίνη της γλυκοπατάτας βοηθά επίσης στην καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Αυτό συμβαίνει καθώς η βιταμίνη Α είναι σημαντική στη διατήρηση της προστατευτικής μεμβράνης του αναπνευστικού συστήματος, αλλά και του εντέρου.

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top