10 βιβλία αυτοβελτίωσης και αυτογνωσίας που αλλάζουν τη ζωή μας

Πολύτιμες συμβουλές και τακτικές για τη βελτίωση της καθημερινότητας

Προτάσεις βιβλίων

Μυστικές τακτικές για να υπερασπιστείτε τα χαρίσματα σας, τακτικές που θα βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε ανθρώπους εριστικούς, ανθρώπους που προσπαθούν και πολλές φορές πετυχαίνουν να κάνουν τη ζωή σας δύσκολη. Πολύτιμες συμβουλές για τη βελτίωση της καθημερινότητας.

Το star.gr παρουσιάζει 10 σπουδαία εγχειρίδια για να διαλέξετε αυτό που θα ομορφύνει τη ζωή σας, θα ρυθμίσει τον θυμό  στις συναναστροφές με συναδέλφους , τον σύντροφο και θα βοηθήσει να  βρείτε την εσωτερική σας δύναμη.

«Σιωπή» του Τικ Νιατ Χαν

Ο Βιετναμέζος μοναχός και αναγνωρισμένος δάσκαλος Τικ Νιατ Χαν μας δείχνει πώς μπορούμε να βρούμε και να διατηρήσουμε τη γαλήνη ακόμα και μέσα στον πολύβουο κόσμο που ζούμε, χωρίς ατελείωτες ώρες διαλογισμού ή αυστηρές πρακτικές. Η «Σιωπή» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αιώρα και είναι ένα σύγχρονο εγχειρίδιο που θα  βοηθήσει να δείτε τον εαυτό σας με άλλο μάτι και να καταφέρετε να βρείτε την εσωτερική σας γαλήνη. Το βιβλίο αποτελεί ένα κάλεσμα της σύγχρονης ομορφιάς. Είναι η δύναμη της εσωτερικής ησυχίας σ' έναν κόσμο γεμάτο θορύβους. Ξοδεύουμε άλλωστε πολύ χρόνο αναζητώντας την ευτυχία, ενώ ο κόσμος γύρω μας είναι γεμάτος θαύματα. Και μόνο που είμαστε ζωντανοί και περπατάμε στη Γη είναι ένα πραγματικό θαύμα. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς τρέχουμε λες και υπάρχει κάποιο καλύτερο μέρος που πρέπει να φτάσουμε. Η ομορφιά είναι εδώ και μας καλεί κάθε μέρα, κάθε ώρα, αλλά σπάνια είμαστε σε θέση να ακούσουμε. Η βασική συνθήκη για να καταφέρουμε να ακούσουμε το κάλεσμα της ομορφιάς και να αποκριθούμε σε αυτό είναι η σιωπή. Εάν δεν υπάρχει σιωπή μέσα μας —αν το μυαλό μας, το σώμα μας, είναι γεμάτα θορύβους— τότε δεν μπορούμε να ακούσουμε το κάλεσμα της ομορφιάς.

Δέκα κορυφαία και διαχρονικά θεατρικά έργα που αξίζουν την προσοχή σου

«Κλασικά παραμύθια - Για να μάθεις ποιος είσαι» του Χόρχε Μπουκάι

Είναι απίστευτο πόσο ταλαντούχος είναι ο Χόρχε Μπουκάι. Ότι δημιουργεί γίνεται ανάρπαστο καθώς μιλάει απλά και μεταφέρει πολύτιμες εμπειρίες του. Αυτή τη φορά επιλέγει κλασικά παραμύθια και μετά από μελέτη δίνει διαφορετικές ερμηνείες, μέσα πάντα από τις γνώσεις του. Από τη μια πλευρά συνδυάζει τις ιστορίες και τους μύθους και από την άλλη τη δουλειά του, την κατανόηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς και τη μετάδοση των γνώσεων του. Στον πρώτο τόμο που περιλαμβάνει οκτώ κλασικά παραμύθια,αφηγείται τις πρωτότυπες εκδόσεις ανακαλύπτοντας τους συμβολισμούς που κρύβονται πίσω απ' το καθένα παραμύθι αλλά το σημαντικότερο είναι ότι η ενδιαφέρουσα μελέτη του μας πάει ακόμη πιο μακρυά αφού μας παρουσιάζει και αυτά που κρύβονται πίσω από τα παραμύθια. Διαβάζοντας το βιβλίο ο αναγνώστης  αισθάνεται ότι κλείνει ένα κεφάλαιο από την παιδική του ηλικία καθώς αποκαλύπτονται σημαντικά πράγματα από τον εσωτερικό του κόσμο. Ανακαλύπτεις όσα δεν σου είπαν.....και όσα ενδεχομένως να σκέφτηκες αλλά δεν τόλμησες να τα πεις πουθενά.

8+1 κλασικά και σύγχρονα βιβλία για απαιτητικούς αναγνώστες

«Το κλαμπ των 5 π.μ.» του Ρόμπιν Σάρμα

Ο Ρόμπιν Σάρμα είναι σύμβουλος επιχειρήσεων και ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς βιβλίων αυτοβελτίωσης και ηγεσίας στον κόσμο. Το νέο του βιβλίο με τίτλο «Τo Κλαμπ των 5 π.μ.» είναι η πρωτοποριακή-καταπληκτική ιστορία δύο απλών καθημερινών ανθρώπων που αναζητώντας ευημερία και γαλήνη σε μια εποχή ψηφιακών περισπασμών και υπέρμετρης πολυπλοκότητας συναντούν τον πιο περίεργο μα και υπέροχο μέντορα. Είναι ένα βιβλίο-μανιφέστο υπέρ της αριστείας, ένας μεγαλοφυής οδηγός παραγωγικότητας και παντοτινός σύντροφος. Ένα έργο που θα μεταμορφώσει τη ζωή σας για πάντα.Αν ακολουθήσετε βήμα βήμα τις συμβουλές του θα επιτύχετε προσωπική ανανέωση και επαγγελματική ανάπτυξη. Το νέο βιβλίο του που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα περιέχει «Μυστικές τακτικές» για να υπερασπιστείτε τα χαρίσματα, τα ταλέντα σας για να πετύχετε κάθε στόχο! Δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τη συνταγή για μια καλύτερη ζωή. Για να  ξυπνάτε νωρίς νιώθοντας εμπνευσμένοι, εστιασμένοι και πλημμυρισμένοι με πυρετώδη ορμή ώστε να αξιοποιήσετε στο έπακρο κάθε μέρα.

Σπουδαία μυθιστορήματα γένους θηλυκού

«Φόβος» το σπουδαίο έργο του διαλογιστή Τικ Νιατ Χαν

«Όταν δε νιώθεις φόβο, μπορείς να δεις πιο καθαρά πώς συνδέεσαι με τους άλλους. Όταν δεν νιώθεις φόβο, έχεις περισσότερο χώρο για κατανόηση και συμπόνια. Όταν δεν νιώθεις φόβο, είσαι πραγματικά ελεύθερος» αναφέρει χαρακτηριστικά ο σπουδαίος διαλογιστής στο βιβλίο «Φόβος». Είναι το δεύτερο βιβλίο, μετά τη «Σιωπή», του Τικ Νιατ Χαν, που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Αιώρα και έχει σκοπό να αλλάξει τη ζωή μας. Είναι γνωστό ότι ο διαλογισμός βοηθά τον έλεγχο των συναισθημάτων επειδή καταστέλλει τη λειτουργία της αμυγδαλής -μιας περιοχής του εγκεφάλου που ειδικεύεται στην επεξεργασία αρνητικών συναισθημάτων όπως ο φόβος και ο θυμός. Ο Βιετναμέζος μοναχός και αναγνωρισμένος δάσκαλος μοιράζεται απλές σκέψεις του και μας δείχνει τον τρόπο για να γίνει η ζωή μας καλύτερη. Ας τον διαβάσουμε και ας προσπαθήσουμε να κάνουμε πράξη αυτά τα πολύ απλά αλλά σημαντικά βήματα που μας προτείνει… ακολουθώντας μόνο τις 5 υπενθυμίσεις του!

Σπουδαία βιβλία για μικρούς αναγνώστες

«Θέλω» του Χόρχε Μπουκάι

Αγαπημένο βιβλίο, από έναν άνθρωπο που χρησιμοποιεί τις γνώσεις του για να βοηθήσει τους συνανθρώπους του μέσα από ένα απλό αλλά εμπνευσμένο κείμενο αφιερωμένο σε όσους πραγματικά ΘΕΛΟΥΜΕ σε αυτή τη ζωή. Τα βιβλία του Μπουκάι έχουν μεταφραστεί σε πάρα πολλές γλώσσες και έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα διεθνώς. Αυτό που τον χαρακτηρίζει είναι ότι γράφει απλά και λιτά και η ανάγνωση τους αποτελεί βάλσαμο για την ψυχή. Το «Μικρό Βιβλίο Της Αγάπης» του διάσημου γιατρού και ψυχοθεραπευτή Xόρχε Μπουκάι κυκλοφορεί από τις  εκδόσεις Opera σε προσεγμένη μετάφραση από την Ελμίρα Μυρεσιώτη – Αλιβέρτη ενώ η εικονογράφηση είναι ΓΚΟΥΣΤΙ.

Ανοιξιάτικα βιβλία για μικρούς αναγνώστες

«Τόλμησε να είσαι ευτυχισμένος» των Κιτσίμι και Κόγκα

Μετά το εκδοτικό φαινόμενο ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ, οι Κιτσίμι και Κόγκα επανέρχονται με το δεύτερο μέρος της διδασκαλίας τους, που αξιοποιεί τη θεωρία του Άντλερ, ενός από τους γίγαντες της ψυχολογίας του 20ού αιώνα, για να μας οδηγήσει στην ευτυχία.Ο νεαρός άντρας που γνωρίσαμε στο πρώτο βιβλίο απευθύνεται για ακόμη μία φορά στον φιλόσοφο αναζητώντας απαντήσεις. Με τι τρόπο μπορούμε να διαβούμε το «μονοπάτι της ευτυχίας»; Μπορεί η θεωρία του Άντλερ όντως να εφαρμοστεί στην πράξη; Και ποιο είναι εκείνο το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε ο Άντλερ περί «μεγαλύτερης επιλογής στη ζωή», την οποία πρέπει όλοι να πάρουν ώστε να ζήσουν ευτυχισμένοι; Ένα σοφό βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός και  δε δίνει έτοιμες λύσεις, αλλά την πυξίδα για να βγούμε από το χάος και να ζήσουμε μια ευτυχισμένη ζωή.

«Ανάμεσα σε ηλίθιους» του Τόμας Έρικσον

Σίγουρα θα ταυτιστείτε με τον τίτλο του βιβλίου, είναι πετυχημένος καθώς όλοι έχουμε σκεφτεί πολλές φορές ότι βρισκόμαστε  ανάμεσα σε ανθρώπους εριστικούς, σε ανθρώπους που σκέφτονται διαφορετικά από εμάς και  δεν μας καταλαβαίνουν. Για τον λόγο αυτό ο Τόμας Έρικσον μας παρουσιάζει τους τέσσερις βασικούς τύπους συμπεριφοράς που προσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο αλληλοεπιδρούμε και αντιλαμβανόμαστε τους γύρω μας. Οι Κόκκινοι είναι κυριαρχικοί και καταπιεστικοί, οι Κίτρινοι είναι κοινωνικοί και αισιόδοξοι, οι Πράσινοι είναι χαλαροί και φιλικοί, και οι Μπλε είναι αναλυτικοί και ακριβείς. Μέσα από την παρουσίαση αυτή μας βοηθάει να κατανοήσουμε  τον κάθε τύπο ατόμου και να καταφέρουμε τελικά να  επικοινωνήσουμε μαζί του. Θα καταλάβουμε καλύτερα τον εαυτό μας και θα τελειοποιήσουμε την επικοινωνία και τις κοινωνικές δεξιότητές μας. Μέσα από αυτό το πολύτιμο εγχειρίδιο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα θα διαχειριστούμε τις συγκρούσεις με αυτοπεποίθηση βελτιώνοντας  τη σχέση με τον προϊστάμενο και την ομάδα. Καταλαβαίνουμε  πότε πρέπει να μιλήσουμε και πότε όχι και γενικά αλλάζει ο τρόπος αλληλεπίδρασης με τους άλλους ανθρώπους, από τους συνεργάτες μέχρι τον/τη σύντροφό. Ο συγγραφέας κατατάσσει τον εαυτό του σε δύο κατηγορίες ,στους μπλε και στους κόκκινους. Εσείς δεν έχετε παρά να διαπιστώσετε σε ποια ομάδα ανήκετε…

«Θετική ενέργεια, υπέροχη ζωή» του Βεξ Κινγκ

Πώς μπορείς να αγαπάς πραγματικά τον εαυτό σου; Πώς θα μετατρέψεις τα αρνητικά συναισθήματα σε θετικά; Μπορείς να βιώσεις εσωτερική γαλήνη και ευτυχία; Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας και θα σε βοηθήσει:

  • Να ασχοληθείς με τη φροντίδα του εαυτού σου, να αποβάλεις την τοξική ενέργεια και να μάθεις να δίνεις προτεραιότητα στην υγεία σου.
  • Να καλλιεργείς θετικές συνήθειες στην καθημερινότητά σου.
  • Να αλλάξεις τις παγιωμένες πεποιθήσεις σου και να ανοιχτείς σε αυτά που σου προσφέρει η ζωή.
  • Να ξεπεράσεις τους φόβους σου, να αποκτήσεις επίγνωση και ενσυνειδητότητα.
  • Να ανακαλύψεις τον ανώτερο σκοπό της ζωής σου. Να γίνεις φωτεινός φάρος για τους άλλους.Όταν αλλάζουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε, νιώθουμε, μιλάμε, μεταμορφώνεται ο κόσμος γύρω μας. Είσαι έτοιμος να ζήσεις μια όμορφη και υπέροχη ζωή;

«Ο κόσμος των ονείρων» της Άλις Ρομπ

Κάθε βράδυ αφήνουμε τον κόσμο της καθημερινότητας και χανόμαστε μέσα σ’ έναν διαφορετικό κόσμο, έναν παράξενο αλλά και συνάμα μαγικό κόσμο που όλα είναι πιθανά. Το βιβλίο της Άλις Ρομπ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αιώρα  μας βοηθάει να ξεκλειδώσουμε τα σημάδια του υποσυνείδητου μας, μέσα από την ερμηνεία των ονείρων μας. Άλλωστε το κάθε όνειρο είναι μοναδικό και ανάλογα με την ερμηνεία του μπορούμε να δώσουμε μια νέα οπτική σε θέματα που μας απασχολούν. Η  Άλις Ρομπ δίνει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα. Μετά από μια ιστορική αναδρομή στη μελέτη των ονείρων και του ρόλου τους στην ανθρώπινη κοινωνία, εξετάζει τις πιο πρόσφατες εξελίξεις της επιστήμης των ονείρων και μας προτείνει να δούμε με άλλο μάτι τη νυχτερινή ζωή μας, ώστε να δρέψουμε όλα τα οφέλη που έχει να μας προσφέρει. Μια πρωτοποριακή περιήγηση στον κόσμο των ονείρων, αλλά και ένας πρακτικός οδηγός βελτίωσης της ονειρικής ζωής μας — και κατά συνέπεια όλης της ζωής μας, που μπορεί έτσι να γίνει πιο πλούσια, πιο υγιής και πιο ευτυχισμένη. 

«Δαλάι Λάμα Να είσαι Θυμωμένος- Να είσαι Εδώ»

Δυο σημαντικά βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ψυχογιός που μέσα από απλά λόγια σοφίας από τον Δαλάι Λάμα μπορούμε να κάνουμε τον θυμό μας δύναμη δράσης και αλλαγής αλλά και να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στη γεμάτη απαιτήσεις ζωή μας.Το βιβλίο «Να είσαι θυμωμένος» μας λέει στην ουσία ότι πρέπει να είμαστε θυμωμένοι. Αν κατανοήσουμε τον θυμό μας –πώς τον νιώθουμε, πώς τον εκδηλώνουμε, πώς τον χειριζόμαστε–, τότε μπορούμε να τον μεταμορφώσουμε σε συμπονετική δράση. Και μόνο τότε θα κάνουμε τη ζωή τη δική μας αλλά και των άλλων καλύτερη.

Στο βιβλίο «Να είσαι εδώ» ο Δαλάι Λάμα μοιράζεται μαζί μας τη διδασκαλία του για την κενότητα, τη συμπόνια και την προσκόλληση, ώστε να μας δείξει τον τρόπο να «είμαστε εδώ».Να είσαι εδώ σημαίνει να πάψεις να είσαι προσκολλημένος στο παρελθόν ή να ανησυχείς για το μέλλον. Να αντιμετωπίσεις τη δυστυχία του κόσμου, να εξασκήσεις τη συμπόνια, τώρα. Να είσαι εδώ σημαίνει να βρίσκεις την ευτυχία, την ειρήνη και την πληρότητα στη ζωή, τώρα.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top