Σπουδαία βιβλία για μικρούς αναγνώστες

Μοναδικές προτάσεις από το star.gr

παιδικά βιβλία

Το star.gr παρουσιάζει μοναδικές προτάσεις βιβλίων για παιδιά. Υπέροχες ιστορίες μπολιασμένες με χιούμορ, περιπέτεια και δράση.

Κλασικά και σύγχρονα  βιβλία που θα προβληματίσουν τα παιδιά, θα τα διασκεδάσουν, ενθαρρύνοντας τα  ν’ αγαπήσουν τη μουσική και την ποίηση και θα τους καλλιεργήσουν την περιβαλλοντική τους συνείδηση.

Ποίηση για παιδιά: «Με τα φτερά της ελπίδας» της Μαριάνθης Πλειώνη 

Οι εκδόσεις Ροές ,στη σειρά Παραμυθολογοτεχνία, δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά, μέσα από μια υπέροχη και προσεγμένη συλλογή ποιημάτων να γνωρίσουν τις "μελωδίες" της ποίησης.

Πρόκειται για μια συλλογή 26 ποιημάτων για παιδιά που χαίρονται το φθινόπωρο, αγαπούν το παιχνίδι στη βροχή, μαγεύονται από τα χρώματα του ουράνιου τόξου.H ποίηση  είναι πολύ σημαντική για τα παιδιά. Μπορεί να τα ωθήσει στο διάβασμα ακόμη και στη συγγραφή. Βάλτε την ποίηση στα χέρια των παιδιών σας και θα δημιουργήσετε τους καλύτερους εφ’ όρου ζωής αναγνώστες.

Ανοιξιάτικα βιβλία για μικρούς αναγνώστες

Το κάλεσμα της άγριας φύσης" του Τζακ Λόντον κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας

Το υπέροχο αυτό βιβλίο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο περιοδικό «The Saturday Evening Post» το 1903. Έχει μεταφραστεί σε 47 γλώσσες και παραμένει ακόμη και σήμερα ένα σημαντικό - κλασικό βιβλίο της αμερικάνικης λογοτεχνία.

Πρωταγωνιστής ο Μπάκ, η ζωή του θ΄ αλλάξει δραματικά όταν μετά από κλοπή θα μεταφερθεί  από την κοιλάδα της Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνιας στην παγωμένη Αλάσκα. Ακολουθούν σκληρές δοκιμασίες προκειμένου να επιβιώσει. Θα καταφέρει όμως να ακούσει την κατάλληλη στιγμή «Το κάλεσμα της άγριας φύσης» και θα μπορέσει να βρει την αληθινή του θέση στη ζωή;

Διαβάζουμε σπουδαία θεατρικά έργα

Mικρά αγόρια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ: Στίβεν Χόκινγκ» από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

Η σειρά «Μικρά αγόρια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ» έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από τα παιδιά. Ένα ιδανικό βιβλίο για γονείς και εκπαιδευτικούς που θέλουν να γνωρίσουν τη ζωή και το έργο του μεγάλου επιστήμονα Στίβεν Χόκινγκ, μια μοναδική ιστορία για όσους αγωνίζονται υπερνικώντας τα εμπόδια για να ακολουθήσουν ό,τι αγαπούν και βέβαια να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Στην όμορφη ιστορία παρακολουθούμε τα σχολικά χρόνια του Στίβεν, ο οποίος ήταν συνεχώς με ένα βιβλίο στο χέρι. Ενόσω αναζητούσε τα μυστήρια του σύμπαντος, άρχισε να σκοντάφτει και, όταν επισκέφτηκε έναν γιατρό για να μάθει τι συμβαίνει, πληροφορήθηκε πως έπασχε από μια ασθένεια που θα τον καθήλωνε σε αναπηρική καρέκλα. Αυτό όμως καθόλου δεν τον εμπόδισε να συνεχίσει να κυνηγά τα όνειρά του, να κάνει οικογένεια, να ταξιδέψει και βέβαια να ερευνήσει τις μαύρες τρύπες και να ανακαλύψει σπουδαία πράγματα, όπως ένα είδος ακτινοβολίας που πήρε το όνομά του.

6+1 σπουδαία βιβλία που αξίζει να διαβάσουμε

«Το χάος που δημιουργήσαμε»  της Lord Michelle κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγκυρα

Το νέο βιβλίο της Michell Lord καλλιεργεί την περιβαλλοντική συνείδηση του παιδιού και του διδάσκει πώς οι ενέργειες όλων μπορούν να  αποτελέσουν μία αφορμή προκειμένου να αλλάξουμε νοοτροπία και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Ένα ξεχωριστό βιβλίο γύρω από τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των σκουπιδιών και των πλαστικών που πετιούνται στη θάλασσα με στόχο να εμπνεύσει τα παιδιά να συμβάλλουν με τον δικό τρόπο στην καταπολέμηση της ρύπανσης των ωκεανών και όχι μόνο... Ακολουθήστε τέσσερα παιδιά σε μια μικρή βάρκα καθώς ανακαλύπτουν το μέγεθος του χάους που δημιουργήσαμε.

6+1 βιβλία που θα κρατήσουν την καλύτερη συντροφιά στα παιδιά σας

Νέα σειρά: «Στραντ... ένα βιολί για βαλς και ορχήστρα» της Νίκης Κάντζου και της Φυλλιώς Νικολούδη

Πρόκειται για μια εξαιρετική ιδέα που ενθαρρύνει τα παιδιά να αγαπήσουν τη μουσική. Σύμφωνα με μελέτες, τα παιδιά που ασχολούνται με τη μουσική έχουν καλύτερες επιδόσεις στο διάβασμα και μεγαλύτερη συγκέντρωση σε αυτό που κάνουν. Μέσα από το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διάπλαση οι μικροί αναγνώστες θα γνωρίσουν ένα διάσημο βιολί που κατασκευάστηκε  από μέλη της οικογένειας Ιταλών τεχνιτών Στραντιβάρι κατά τον 17ο και τον 18ο αιώνα. Σύμφωνα με τη φήμη που συνοδεύει τα συγκεκριμένα βιολιά ,η ποιότητα του ήχου τους δεν έχει ξεπεραστεί, ούτε ερμηνευθεί ποτέ. Το διάσημο αυτό βιολί που κατασκευάστηκε πριν από 200 χρόνια ήθελε να «ζωντανέψει» ξανά και να παίξει πάλι μουσική για να χορεύουν οι άνθρωποι βαλς. Η επιθυμία του θα εκπληρωθεί όταν θα βρεθεί στα μαγικά χέρια του Μάρκου.

Τα παιδιά θα γνωρίσουν σπουδαίες μελωδίες του Γιόχαν Στράους και του Ντμίτρι Σοστακόβιτς.Ενώ στο τέλος ακολουθεί μια σειρά δραστηριοτήτων.

 

«Μικρά κορίτσια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ» - Ρόζα Παρκς από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Μπορεί ένα μικρό, σεμνό και ευγενικό κορίτσι από την Αλαμπάμα να γίνει μία από τις σημαντικότερες μορφές του κινήματος των πολιτικών δικαιωμάτων στην Αμερική; Τη βροντερή απάντηση έδωσε με τη ζωή και το έργο της η σπουδαία Ρόζα Πάρκς. Παιδί μιας οικογένειας σκλάβων, βίωσε μεγαλώνοντας την κοινωνική ανισότητα μεταξύ λευκών και μαύρων. Μια μέρα, αφού είχε πια ενηλικιωθεί, αρνήθηκε να παραχωρήσει τη θέση της στο λεωφορείο σε έναν λευκό, όπως όριζε ο νόμος τότε. Από εκείνο το πρώτο «όχι» και παρά το παράλογο τίμημα που αναγκάστηκε να πληρώσει, ξεκίνησε ένας μεγάλος προσωπικός και συλλογικός αγώνας που κράτησε μια ολόκληρη ζωή, αλλά συνέβαλε τα μέγιστα στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των μαύρων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

«Ο ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία» του Ρόμπερτ Φίσερ από τις εκδόσεις Opera

Ο Ρόμπερτ Φίσερ είναι ένας διάσημος αμερικανός συγγραφέας κωμωδιών που έχει γράψει κείμενα για πολλούς ηθοποιούς του Χόλυγουντ. Το παγκόσμιο best seller του «Ο ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία» δεν απευθύνεται μόνο σε εφήβους αλλά σε όλους όσοι επιμένουν να ονειρεύονται.

Ένα μυθιστόρημα γραμμένο σαν παραμύθι, που μιλά κατευθείαν στην καρδιά όσων αποζητούν ένα βαθύτερο νόημα στη ζωή τους. Μια απάντηση και μια διέξοδος στους φόβους, τις αγωνίες και τη μοναξιά μας. Μιλώντας για τις «σκουριασμένες πανοπλίες» μας, που (νομίζουμε πως) μας προφυλάσσουν από τον πόνο τον οποίο μας προξενούν οι άλλοι, ο Ρόμπερτ Φίσερ δημιουργεί μια ταξιδιωτική περιπέτεια που οδηγεί τον αναγνώστη στο «γνώθι σαυτόν».

Ξεχώρισα δυο φράσεις ότι «Οι φόβοι μας είναι μόνο ψευδαισθήσεις»  καθώς και ότι «Μπορείς ν’ αγαπάς τους άλλους μόνο όσο αγαπάς τον εαυτό σου». Σειρά σας να το ανακαλύψετε….

ΟΙ 12 ΘΕΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ: «Ένα ψάρι που το έλεγαν Ορφώ» του Φίλιππου Μανδηλαρά

Ένα βιβλίο για τη διαφορετικότητα  που αξίζει να διαβάσουν οι μικροί αναγνώστες από τον βραβευμένο συγγραφέα Φίλιππο Μανδηλαρά!

Μέσα από σκηνές δράσης, μπολιασμένες με πηγαίο χιούμορ και σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη εικονογράφηση, ξεδιπλώνεται μια ιστορία μεταμόρφωσης, που αναδεικνύει έναν κόσμο χωρίς φόβο, γεμάτο ασφάλεια και αποδοχή. Η Ορφώ ζει στο υποθαλάσσιο παλάτι της βασίλισσας Αμφιτρίτης και είναι το αγαπημένο ψάρι της. Ώσπου μια μέρα εξαφανίζεται και έτσι το Γραφείο Ερευνών «Οι 12 θεοί» αναλαμβάνει την πρώτη του υπόθεση. Ο Ερμής συντονίζει την έρευνα, όμως θα χρειαστούν η γοητεία της Αφροδίτης, τα εργαλεία του Ήφαιστου, η γνώση της Αθηνάς μαζί με όλη τους τη φαντασία και τη βοήθεια των θαλάσσιων πλασμάτων, για να λυθεί το μυστήριο της εξαφάνισης του ψαριού.

Κι όταν μετά τη μεταμόρφωσή της η γλυκιά Ορφώ, αλλάξει και γίνει ένας Ροφός, με σακουλιασμένα μάτια και μουστάκια, τρομαγμένος και απομονωμένος, οι θεοί θα τον αγκαλιάσουν και θα τον δεχτούν με απόλυτη φυσικότητα, μιας και η αλλαγή αυτή δεν είναι παρά ένα ακόμα θαύμα της φύσης.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top