Ανοιξιάτικα βιβλία για μικρούς αναγνώστες

Το star.gr παρουσιάζει νέες εκδόσεις για παιδιά και εφήβους

βιβλία για παιδιά και εφήβους

Το βιβλίο είναι ένα παράθυρο στον κόσμο, δε ζητά τίποτα από εμάς ενώ μας προσφέρει απίστευτες γνώσεις και εφόδια για τη ζωή. 

«Mένουμε Σπίτι» και διαβάζουμε σπουδαία θεατρικά έργα

Γι’  αυτό λοιπόν είναι σημαντικό παιδιά και έφηβοι να διαβάζουν βιβλία καθώς μαθαίνουν ν’ αντιμετωπίζουν τους φόβους τους, σκέφτονται, βλέπουν τα πράγματα πιο ρεαλιστικά και φυσικά διασκεδάζουν με μοναδικό τρόπο.

Το star.gr παρουσιάζει νέες ανοιξιάτικες εκδόσεις για τους μικρούς φίλους του βιβλίου και για εφήβους που δεν θα πρέπει να λείπουν από τη βιβλιοθήκη μας.

Βιβλία βραβευμένα  με συναρπαστικές περιπέτειες , βιβλία που παρουσιάζουν τη διαφορετικότητα και φυσικά την υπέροχη άνοιξη που μας κλείνει το μάτι!

6+1 σπουδαία βιβλία που αξίζει να διαβάσουμε όσο μένουμε σπίτι

1. «Η Άνοιξη»  της Ευγενίας Φακίνου

Οι εκδόσεις Κέδρος καλωσορίζουν την Άνοιξη με ένα υπέροχο βιβλίο της Ευγενίας Φακίνου .

Στα βιβλία της σειράς «Οι 4 εποχές» με πολύχρωμη εικονογράφηση και ελάχιστο κείμενο παρουσιάζεται κάθε εποχή με τα χαρακτηριστικά της γνωρίσματα: Εγώ επέλεξα την άνοιξη με τα λουλούδια και τα πουλιά της, εσείς μπορείτε να επιλέξετε  το καλοκαίρι με τη ζέστη, το θερισμό και τα φρούτα του, το φθινόπωρο με τον τρύγο και τα πρωτοβρόχια, ή τον  χειμώνα με τις γιορτές και τις παγωνιές.

6 +1 βιβλία που θα κρατήσουν την καλύτερη συντροφιά στα παιδιά σας

2. «Πού πήγαν τα βιβλία;» της  Δήμητρας Φώτου

Ένα καταπληκτικό ταξίδι στον κόσμο των βιβλίων! Μια πρωτότυπη ιστορία από τη Δήμητρα Φώτου που αγαπάει τα παιδιά και αφουγκράζεται τις ανησυχίες τους.

«Τα βιβλία του Ψιτ χάθηκαν!» Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός στη γειτονιά. Μέσα σε ένα βράδυ, τα βιβλία εξαφανίστηκαν, χάθηκαν, έγιναν καπνός! Στ’ αλήθεια, πού πήγαν τα βιβλία;

Μια περιπέτεια ντετεκτιβική και αυστηρά βιβλιοφιλική!

3. «Η Συμμορία του Γάτου» και «Το Μυστήριο του Βυθισμένου Πλανήτη» του Τζερόνιμο Στίλτον

Σίγουρα έχετε βιβλία του Τζερόνιμο Στίλτον! Τα παιδιά λατρεύουν τις περιπέτειες του και όλα τα βιβλία του έχουν γίνει μπεστ σέλερ καθώς έχει αισιόδοξη διάθεση και μπλέκει συνέχεια σε απίστευτες περιπέτειες.

Ευκαιρία να διαβάσουν οι μικροί αναγνώστες δυο νέες περιπέτειες του από τις εκδόσεις Κέδρος. Επέλεξα δυο νέους τίτλους: «Τη Συμμορία του Γάτου» όπου μια συμμορία ληστών με έναν τεράστιο γάτο τρομοκρατεί την πόλη!

Μέρες καραντίνας: 5 βιβλία που μας ταξιδεύουν από το σαλόνι του σπιτιού

Και φυσικά «Το Μυστήριο του Βυθισμένου Πλανήτη» εκεί οπου ο Τζερόνιμο βρίσκει τυχαία έναν μυστηριώδη χάρτη θησαυρού… Ακολουθώντας τον οι Κοσμοποντικοί φτάνουν στον παράξενο υποβρύχιο πλανήτη Ακουαρίξ, όπου συναντούν δάση με επικίνδυνα φύκια, κοπάδια από άγρια πιρανχάξ και, τέλος, μια ομάδα… Κοσμογάτων Πειρατών! Η συνέχεια;Υπέροχη...

4. Το βραβευμένο βιβλίο της Δέσποινας Μάντζαρη «Αδέσποτη Πόλη»

Η «Αδέσποτη Πόλη» της Δέσποινας Μάντζαρη διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον των αναγνωστών μέχρι την τελευταία σελίδα. Εξάπτει τη φαντασία τους  αφού συνδυάζει τη μαγεία, τον φόβο και τη συγκίνηση.

Οι γίγαντες, εκτός από τεράστιοι – που σημαίνει ότι μπορούν να σε πατήσουν κατά λάθος ή επίτηδες –, είναι και μάγοι. Καλούν τον άνεμο, δαμάζουν τη φωτιά και κάνουν τον αέρα συμπαγή. Έχουν εξημερώσει άγριους δράκους, φυτεύουν μεταλλικά δέντρα και μεταμορφώνουν τα χέρια τους σε εργαλεία και σκοινιά. Ο Ρόρι, βέβαια, δεν είναι γίγαντας και δεν έχει ιδέα απ’ όλα αυτά. Είναι ένας οκτάχρονος Τρίφλινγκ, που ζει με τους φίλους του σε μια παραγκούπολη μέσα στην πόλη των γιγάντων, όπου περνούν τη μέρα τους παίζοντας. Μια μέρα όμως χάνεται η φίλη τους η Έλλα... Τι μπορεί να της συνέβη και πόσο δύσκολο θα είναι να τη βρουν;

Μέρες καραντίνας: 5 βιβλία που σε ταξιδεύουν | Μέρος Β΄

5. «Ο Πυροβάτης των αστεριών» του Θοδωρή Κούκια

Πρόκειται για ένα μοναδικό και συνάμα διαφορετικό  ταξίδι ενός έφηβου πρωταγωνιστή προς την ενηλικίωση του.

Το βιβλίο του Θοδωρή Κούκια που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος θίγει το πολύ σημαντικό θέμα της διαφορετικότητας. Η ιδέα είναι ξεχωριστή, με απλή και κατανοητή γραφή και το πιο σημαντικό είναι ρεαλιστικό. Πρωταγωνιστής είναι ο Τίτος, ένας εσωστρεφής έφηβος που πάσχει από την πιο περίεργη ασθένεια που υπάρχει. Μια πάθηση που κάνει τα οστά του πορσελάνινα. Η κατάστασή του δεν του επιτρέπει να πηγαίνει σχολείο. Έτσι μαθαίνει να εξηγεί τον κόσμο παρατηρώντας τον από το μπαλκόνι και τον υπολογιστή του. Μια περιπέτεια ενηλικίωσης μέσα σε μια κοινωνία που παλεύει να υπάρξει. Μια ιστορία για έναν νέο που αναζητά απαντήσεις στην Ελλάδα του σήμερα χωρίς megabytes στο κινητό του.

6. «Ο ελέφαντας στη σκιά» της Ναντίν Ρομπέρ

Οι εκδόσεις Διάπλαση μας παρουσιάζουν μια τρυφερή ιστορία για έναν ελέφαντα που ήταν κατσούφης. ’Ολοι άλλωστε στη ζωή μας κάποια στιγμή έχουμε νιώσει μοναξιά και σε αυτή την περίπτωση δεν χρειαζόμαστε πάντα  κάποιον για να μας διασκεδάσει. Θέλουμε ,κάποιες φορές, κάποιον να είναι εκεί …Να μας παρηγορήσει…..Να μας κάνει να ξεχάσουμε αυτό που μας απασχολεί.

Στην όμορφη αυτή ιστορία που μας έρχεται από τον Καναδά, τα ζώα προσπαθούν να του αλλάξουν τη διάθεση. Τα καταφέρνει μόνο ένα ποντικάκι. Η συγγραφέας χρησιμοποιεί τον "αιώνιο φόβο του" του ελέφαντα. Είναι γνωστό ότι οι ελέφαντες φοβούνται τα ποντίκια. Και όμως μόνο με εκείνο το μικροσκοπικό ζωάκι  ένιωσε καλύτερα καθώς το ποντικάκι  δεν ήθελε να τον ενοχλήσει ….δεν ήθελε να του θυμίσει ότι δεν είναι καλά και ότι κάτι κακό του συμβαίνει. Ήταν απλά εκεί!

7. Δυο νέα βιβλία της Σειράς:Οι υποθέσεις του επιθεωρητή Σπιθαμή και του Πα Λι Κάρι «Το Μυστήριο στο Εργοστάσιο με τις Ομπρέλες» και «Το Μυστήριο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου»

Η σειρά βιβλίων με τις περιπέτειες του επιθεωρητή Σπιθαμή είναι ιδιαίτερα αγαπητή στην Ισπανία, όπου πρωτοεκδόθηκε, ενώ επίσης ήδη «ταξιδεύει» στη Γαλλία, στην Πορτογαλία, στη Βραζιλία, στην Ταϊλάνδη, στην Κορέα, στην Κίνα, στο Μεξικό, στην Αργεντινή,  στην Τουρκία και φυσικά στην χώρα μας.

Οι ιστορίες δεν περιλαμβάνουν βία και διακρίσεις. Το κείμενο παρακινεί το παιδί να σκεφτεί, καθώς τα στοιχεία για τη λύση του μυστηρίου βρίσκονται κρυμμένα στην πλοκή. Η έγχρωμη, πολύ προσεγμένη εικονογράφηση οξύνει την παρατηρητικότητα. Η σειρά είναι ιδανική για παιδιά που διαβάζουν μόνα τους.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top