Όλη η Αθήνα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Χορού!

Ο Δήμος Αθηναίων αφιερώνει ένα Σαββατοκύριακο στην Τέχνη του Χορού

Όλη η Αθήνα χορεύει την Παγκόσμια Ημέρα Χορού!

O Δήμος Αθηναίων γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Απριλίου 2017, βάζοντας σε χορευτικούς ρυθμούς όλη την πόλη!

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Απριλίου στην πλατεία Κεραμεικού στις 19:00. Η αύρα του χορού, όμως, θα διαχέεται στην Αθήνα από το πρωί του Σαββάτου, στις πλατείες Κολωνακίου, Κλαυθμώνος, Καπνικαρέας έως την Αγία Ειρήνη, αλλά και στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας Άγιου Κωνσταντίνου και Ελένης την Κυριακή 30 Απριλίου.

Οι Αθηναίοι θα έρθουν σε επαφή με την χορευτική τέχνη τόσο της Ελλάδας όσο και του κόσμου, μαθαίνοντας βήματα από την νησιωτική και στεριανή Ελλάδα, ελληνικούς λαϊκούς χορούς, χορούς  bollywood, σαλονιού, τσιγγάνικους, can can,  rock ‘ n roll, αλλά και βραζιλιάνικα κρουστά και ελεύθερες χορευτικές δημιουργίες, που θα παρασύρουν όλους τους θεατές σε «ρυθμοχοροπατήματα».


Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 29 Απριλίου

 

10.30: «Ο χορός στο αστικό τοπίο» με 80 χορευτές από την αίθουσα διδασκαλίας σε ένα καθημερινής χρήσης χώρο, θα δείξουν τις κινητικές δυνατότητες κάθε σώματος (πλατεία Κολωνακίου)

12.00: «Δαμάζοντας τα βήματα», εκδήλωση ενάντια στο στίγμα της ψυχικής νόσου, που θα μοιραστεί με ομάδες παιδιών και ενηλίκων και με τους πολίτες της Αθήνας μια χορευτική εμπειρία με χορούς, bollywood, Latin και contactimprovisation. (πλατεία Κλαυθμώνος)

13.00: Βραζιλιάνικα κρουστά  και ελεύθερες χορευτικές δημιουργίες θα συνεπάρουν όλους σε «ρυθμοχοροπατήματα». (πλατεία Καπνικαρέας έως την Αγία Ειρήνη)

19.00: Στην κεντρική εκδήλωση, ήχοι και εικόνες χορού από την νησιωτική και στεριανή Ελλάδα (Αν.Κρήτη, Κάρπαθο, Κεφαλονιά, Ήπειρο, Θράκη, Αριδαία, Ρουμλούκι ), από άλλες, επίσης,  χώρες (Γεωργία, Φιλιππίνες, Κεϋλάνη, Παλαιστίνη) κι ακόμα ελληνικοί λαϊκοί χοροί, χοροί bollywood και σαλονιού, τσιγγάνικοι  και άλλοι θα γεμίσουν για δυο ώρες τις καρδιές εκείνων που θα παρακολουθούν. (πλατεία Κεραμεικού)

Κυριακή 30 Απριλίου


18.00: «Ο Ελληνογεωργιανός Πολιτιστικός Σύλλογος στον πολιτισμό του χορού» θα δείξει χορούς από νησιά (Δυτ. Κρήτη, Σέριφο, Πάρο, Νάξο, Λευκάδα), χορούς της Μικράς Ασίας, της  Δράμας και των Γκαγκαβούζηδων του Έβρου, χορούς και μουσικές της Γεωργίας κι ακόμα Εβραϊκό χορό, can can και rock  ‘ n roll. (προαύλιος χώρος εκκλησίας Άγιου Κωνσταντίνου και Ελένης, επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου, απέναντι από το Εθνικό θέατρο)
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top