Σαρώνει… ο «Αστακός»: Επτά υποψηφιότητες στα βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Μεγάλη εισπρακτική επιτυχία σε Ελλάδα και Ευρώπη

Πριν από πέντε μήνες η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Ο Αστακός» είχε καταφέρει να αποσπάσει το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο 68ο Φεστιβάλ των Καννών.

Σήμερα ανακοινώθηκαν οι επτά υποψηφιότητες της ταινίας στα βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (Moet British Independent Film Awards): Καλύτερης (ανεξάρτητης βρετανικής) ταινίας, Σκηνοθεσίας (Γιώργος Λάνθιμος), Σεναρίου (Γιώργος Λάνθιμος και Ευθύμης Φιλίππου), Παραγωγής, Α΄ ανδρικού ρόλου (Κόλιν Φάρελ), Β΄ γυναικείου ρόλου (Ολίβια Κόουλμαν) και Β΄ Ανδρικού Ρόλου (Μπεν Γουίσο).

Μεγάλη εισπρακτική επιτυχία σε Ελλάδα και Ευρώπη

Τα 30.000 εισιτήρια του πρώτου δεκαημέρου στις ελληνικές αίθουσες και οι ουρές που σχημάτιζαν οι θεατές στους 8 κινηματογράφους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπου άνοιξε ο «Αστακός» μαρτυρούν το ισχυρό ρεύμα που έχει. Το φιλμ θα συνεχίσει την εξαιρετική του πορεία αυτή την εβδομάδα στους κινηματογράφους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και θα ανοίξει παράλληλα και σε 12 επαρχιακές πόλεις.

Αντίστοιχη επιτυχία παρα��ηρείται και στο ευρωπαϊκό κύκλωμα που άνοιξε την περασμένη εβδομάδα. Αναλυτικά, στην Αγγλία (όπου πραγματοποιήθηκε και η επίσημη πρεμιέρα της στο πλαίσιο του London BFI Film Festival) αλλά και στην Ιρλανδία (όπου γυρίστηκε ο «Αστακός») η ταινία έφτασε στις πρώτες 15 μέρες προβολής του τις 740.000 λίρες σε εισπράξεις, σημειώνοντας μάλιστα 10% αύξηση στα εισιτήριά του από την πρώτη εβδομάδα της, ενώ στη Γαλλία άνοιξε σε 126 αίθουσες κόβοντας την πρώτη εβδομάδα 17.500 εισιτήρια.

Στην Ολλανδία, η ταινία άνοιξε σε 28 αίθουσες, κόβοντας περισσότερα από 16.000 εισιτήρια την πρώτη εβδομάδα προβολής της, ενώ στην γειτονική Ιταλία, ο «Αστακός» έκοψε 50.000 εισιτήρια σε 48 αίθουσες μέσα στις 10 πρώτες μέρες προβολής.

Πέρα από τον Ατλαντικό, η ταινία άνοιξε στην Αυστραλία, όπου σε 8 αίθουσες κατάφερε να κάνει πολλαπλές sold-out προβολές, με εισπράξεις που υπερβαίνουν τα 100.000 δολάρια, ενώ αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει στη βόρεια Κορέα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top