Lockdown: Ανοίγουν σήμερα κομμωτήρια, πάρκα, αρχαιολογικοί χώροι

Με ποιο SMS μετακινούμαστε

Το πρώτο βήμα άρσης των μέτρων του lockdown γίνεται σήμερα με το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κέντρων περιποίησης νυχιών, των πάρκων και των αρχαιολογικών χώρων.

Αν και η απαγόρευση για τη διαδημοτική μετακίνηση παραμένει, οι πολίτες θα μπορούν να επισκεφτούν κάποιο κομμωτήριο ή κέντρο περιποίησης και εκτός του δήμου που κατοικούν από σήμερα, κατόπιν όμως ραντεβού.

Δωρεάν rapid test κάθε εβδομάδα για όλους – Πώς θα γίνονται στο σπίτι

Η μετακίνηση για το ραντεβού θα γίνεται με αποστολή sms στο 13033 με την επιλογή 6 ή με την αντίστοιχη γνωστή γραπτή βεβαίωση (τύπου Β) και με το σχετικό αποδεικτικό του ραντεβού (SMS ή email) από τον πάροχο της υπηρεσίας.

Επίδομα 534 ευρώ: Τι ισχύει για εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που ανοίγουν

Παράλληλα, επαναλειτουργούν από σήμερα Δευτέρα οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι και τα δημόσια πάρκα για επίσκεψη έως 3 άτομα, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων, με χρήση sms 6 και χωρίς τη χρήση οχήματος.

Όπως διευκρινίστηκε, οι επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και σε πάρκα επιτρέπονται χωρίς χρήση αυτοκινήτου ή μηχανής αλλά μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο, ό,τι ισχύει δηλαδή για το sms 6.

Τέλος, επιτρέπεται από σήμερα η ερασιτεχνική αλιεία είτε από πλωτό μέσο μήκους έως 8 μέτρων είτε από την παραλία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους και μόνο δήμους και με τη χρήση του κωδικού 6, προσεγγίζοντας δηλαδή πεζή ή με ποδήλατα και με τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα στην περίπτωση ιδιοκτητών σκαφών, δηλαδή το Ε9 που αποδεικνύει την ιδιοκτησία του σκάφους.

Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει πλέον από 21.00 έως 05.00 για όλη την εβδομάδα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top