Δωρεάν rapid test κάθε εβδομάδα για όλους – Πώς θα γίνονται στο σπίτι

Πού και πώς θα μπορούμε να τα πάρουμε

Τα τεστ θα είναι μαζικά,  δωρεάν και άμεσα προσβάσιμα από τα φαρμακεία, όπως τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος στην ενημέρωση της Παρασκευής

Ένα rapid test την εβδομάδα για τον κορωνοϊό, δωρέαν, θα μπορούν να κάνουν στο εξής οι πολίτες, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή από τον υφυπουργό, παρά τω πρωθυπουργό, Άκη Σκέρτσο.

Η απόφαση ελήφθη ώστε να υπάρξει καλύτερος έλεγχος της πανδημίας και να μπορέσει η χώρα, εντός του Απριλίου, να οδηγηθεί συντεταγμένα σε ένα άνοιγμα της αγοράς.

«Ανάσα» στην καραντίνα: Τι ανοίγει από τη Δευτέρα 

Κάθε πολίτης θα μπορεί να κάνει ένα test την εβδομάδα, δηλαδή τέσσερα το μήνα, το οποίο θα παίρνει από το φαρμακείο, χωρίς να απαιτείται συνταγογράφηση, καθώς θα αρκεί μόνο ο αριθμός ΑΜΚΑ του κάθε ασφαλισμένου.

Σκέρτσος: Δωρεάν τεστ για όλους τους πολίτες από το φαρμακείο

Τα rapid τεστ θα μπορούν να γίνονται στο σπίτι, χωρίς να απαιτείται η συμβολή ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Σε ορισμένα το δείγμα λαμβάνεται από τη μύτη, σε άλλα από το στόμα, ενώ το αποτέλεσμα βγαίνει σε μόλις 15 με 30 λεπτά.

Rapid test δωρεάν

Έτσι, η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα που εφαρμόζει την καθολική δωρεάν παροχή self-test σε όλους τους πολίτες, αφού δυνητικά τα rapid test μπορούν να φτάσουν τα 10 εκατομμύρια την εβδομάδα.

Διευκρινίσεις για τη διαδικασία, αλλά και την ακριβή ημερομηνία έναρξης του μέτρου, αναμένεται να δοθούν από την ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ημερομηνία έναρξης αναμένεται να είναι η 29η Μαρτίου.

Στο υπουργείο Υγείας υπάρχει ήδη ένας προβληματισμός για το κατά πόσο θα είναι σε θέση να γίνει σωστά η διαδικασία από τους πολίτες στο σπίτι.

Εάν θα είναι τεστ, που θα μπορούν να γίνουν εύκολα στο σπίτι με λίγο σάλιο, όπως υπάρχουν κιαι στη Γερμανία, τότε η διαδικασία θα προχωρήσει εύκολα, ωστόσο σε περίπτωση που το τεστ θα γίνεται με τη μπατονέτα στη μύτη, ενδεχομένως να χρειάζεται και η συνδρομή των φαρμακοποιων,

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top