Επίδομα 534 ευρώ: Τι ισχύει για εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που ανοίγουν

Οι επιχειρήσεις που ανοίγουν αύριο μπαίνουν στη λίστα των πληττόμενων

Σε άλλες δέκα κατηγορίες εργαζομένων, που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού, θα καταβληθεί το επίδομα των 534 ευρώ

«Κουρεμένη» αποζημίωση ειδικού σκοπού θα λάβουν οι εργαζόμενοι σε κομμωτήρια και ινστιτούτα περιποίησης νυχιών, που θα κληθούν να επιστρέψουν στις δουλειές τους από αύριο, Δευτέρα 22 Μαρτίου, που επαναλειτουργούν.

Οι εν λόγω εργαζόμενοι θα λάβουν αναλογικά το επίδομα των 534 ευρώ, δηλαδή θα λάβουν 374 ευρώ, καθώς για την περίοδο 22 έως 31 Μαρτίου θα λάβουν αναλογία του μισθού τους.

Ωστόσο, όσοι συνάδελφοί τους παραμείνουν σε αναστολή σύμβασης έως το τέλος Μαρτίου, θα λάβουν κανονικά το ποσό των 534 ευρώ από το κράτος.

Επίδομα 534 ευρώ: Δέκα νέες κατηγορίες εργαζομένων που θα το λάβουν

Οι επιχειρήσεις που ανοίγουν από αύριο Δευτέρα, 22 Μαρτίου, περνούν από την λίστα των κλειστών με κρατική εντολή επιχειρήσεων στην λίστα των ανοιχτών αλλά πληττόμενων βάσει ΚΑΔ. Έτσι – αν και ανοίγουν – διατηρούν έως 31 Μαρτίου την δυνατότητα να θέτουν σε αναστολή σύμβασης έως και το 100% των εργαζομένων τους.

Αυτό σημαίνει πως όσες επιχειρήσεις το επιθυμούν, μπορούν να μείνουν έως 31/3 εθελοντικά κλειστές, δηλώνοντας όλους τους εργαζόμενους σε αναστολή.

Παράδειγμα

Εργαζόμενος σε κομμωτήριο με ονομαστικό μισθό 1.000 ευρώ. Ανακαλείται από την αναστολή και δουλεύει κανονικά από αύριο Δευτέρα 22 Μαρτίου. Δικαιούται να λάβει :

•    374€ από το κράτος, ειδική αποζημίωση για τις πρώτες 21 ημέρες του Μαρτίου

•    334€ από τον εργοδότη μισθό για το τελευταίο 10ήμερο του Μαρτίου.

Οι πληρωμές των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού για τον Μάρτιο θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της εβδομάδας 5 έως 9 Απριλίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top