William και Harry: Η στιγμή που επήλθε η οριστική ρήξη

Βιβλίο αποκαλύπτει πώς το παλάτι διέλυσε τη σχέση των δύο αδελφών

Οι πρίγκιπες William και Harry σε σιωπηλή αγρυπνία δίπλα στο φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ / Βίντεο ΕΡΤ

Ένα νέο βιβλίο έρχεται μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ να ρίξει φως στο πώς επιδεινώθηκαν οι σχέσεις του πρίγκιπα William και του πρίγκιπα Harry.

Ούτε βλέμμα ο Harry στον William - Η μυστική χειρονομία προς τη Meghan

Σε αυτό, ο συγγραφέας Βαλεντίν Λόου περιγράφει πότε ο πρίγκιπας William κατάλαβε ότι η σχέση του με τον αδελφό του δεν πάει καλά. 

William Harry

Ένα νέο βιβλίο ρίχνει φως στις τεταμένες σχέσεις του William και του Harry

Καταλυτική για να γίνει αγεφύρωτο το χάσμα μεταξύ των δύο αδελφών ήταν η μετάδοση ενός ντοκιμαντέρ το 2019, όπου η Meghan Markle είχε αφήσει υπονοούμενα για τις αρνητικές επιπτώσεις των αυστηρών κανόνων της βασιλικής οικογένειας της Αγγλία στον ψυχισμό της. 

Meghan Harry

Το ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε όταν Meghan και Harry ήταν στο Γιοχάνεσμπουργκ ήταν η αφορμή για να έρθει η οριστική ρίξη στη σχέση του Harry με τον William

Η δούκισσα του Σάσσεξ είχε περιγράψει τότε τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε, καθώς όλα τα φώτα της δημοσιότητας είχαν πέσει πάνω της, ως νέα μητέρα και νιόπαντρη πριγκίπισσα. 

Συντετριμμένος ο Harry: Αφαίρεσαν τα αρχικά της γιαγιάς του από τη στολή

Τότε είχε ερωτηθεί για την πνευματική της υγεία, με την ίδια να απαντά: «ευχαριστώ που με ρωτάς γιατί δεν το έχουν κάνει πολλοί άνθρωποι αυτό. Είναι πολύ πραγματικό αυτό που συμβαίνει πίσω από τις σκηνές».

William Harry Meghan Kate

Οι αυστηροί κανόνες του παλατιού έφεραν μεταξύ των δύο αδελφών τη δυσπιστία και την έλλειψη εμπιστοσύνης

Στο ίδιο ντοκιμαντέρ, ο πρίγκιπας Harry δεν είχε διαψεύσει τις τεταμένες σχέσεις με τον William λέγοντας με νόημα:

O Harry και η Meghan αποκλείστηκαν από εκδήλωση για την Ελισάβετ

«Είμαστε σε διαφορετικούς δρόμους αυτή τη στιγμή. Σαν αδέρφια έχουμε τις καλές αλλά και τις κακές μας ημέρες».

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ένωσε Harry και William με τον θάνατό της

Το ντοκιμαντέρ είχε μεταδοθεί την ώρα που ο πρίγκιπας William και η πριγκίπισσα Kate βρίσκονταν σε περιοδεία στο Πακιστάν. Σύμφωνα με τον Λόου, η ομάδα του ζευγαριού θεώρησε ότι η ενέργεια του Harry και της Meghan ήταν μια σκόπιμη προσπάθεια για να επισκιάσουν τον William και την Kate.

Kate William

Η ομάδα του William θεώρησε ότι το ντοκιμαντέρ των Σάσσεξ μεταδόθηκε επίτηδες για να επισκιάσουν την περιοδεία του ζευγαριού στο Πακιστάν

Όπως αναφέρει ο συγγραφέας, μετά τη μετάδοση του ντοκιμαντέρ, ο πρίγκιπας William κατάλαβε ότι πλέον η σχέση με τον αδελφό του βρίσκεται σε κρίση. Έστειλε λοιπόν μήνυμα στον Harry μέσω WhatsApp, προσκαλώντας τον να συναντηθούν. 

Ελισάβετ: Έσπασε ο πάγος ανάμεσα σε Ουίλιαμ και Χάρι μετά από δύο χρόνια

Το μήνυμα του William φέρεται να προκάλεσε αναστάτωση στο ζευγάρι Harry – Meghan, οι οποίοι δεν ήταν σίγουροι για το πώς θα έπρεπε να αντιδράσουν. 

William Harry

Ο Harry αρνήθηκε να συναντήσει τον William, όταν εκείνος του είπε πως θα ενημέρωνε για τη συνάντηση τον γραμματέα του

Αρχικά ο Harry φέρεται να ήταν θετικός για τη συνάντηση αυτή με τον αδελφό του, αλλά όλα άλλαξαν όταν τον ρώτησε ποιος άλλος θα γνώριζε γι’ αυτήν την συνάντηση. 

Ο Κάρολος έβαλε βέτο για τη Μέγκαν: «Μην έρθει στο Μπαλμόραλ»

Ο πρίγκιπας William του εξήγησε ότι θα έπρεπε να υπάρξουν κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμά του και γι’ αυτό θα έπρεπε να ενημερώσει τον προσωπικό του γραμματέα. Όταν το άκουσε αυτό ο Harry φέρεται να του είπε: «Μην έρθεις να με δεις».

William Harry

Η απόσταση μεταξύ των δύο αδελφών φαίνεται πλέον πως δεν μπορεί να καλυφθεί

Σύμφωνα με τον Λόου, η άρνηση του Harry οφείλεται στο γεγονός ότι ανησυχούσε πως η ομάδα του αδελφού του θα διέρρεε στα μέσα λεπτομέρειες από τη συνάντησή τους. 

Ελισάβετ: Χωρίς τη Meghan Markle ταξίδεψε στη Σκωτία ο πρίγκιπας Harry

«Για όσους γνωρίζουν πράγματα και πρόσωπα, η εξέλιξη αυτή ράγισε καρδιές. Τόνισε την δυσλειτουργία που υπάρχει στον πυρήνα αρκετών βασιλικών σχέσεων και ότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας σπάνια σηκώνουν το τηλέφωνο για να μιλήσουν απευθείας το ένα στο άλλο και προτιμούν διαμεσολαβητές με αποτέλεσμα να υπάρξει έλλειψη εμπιστοσύνης και διχασμός», σημειώνει ο Βρετανός δημοσιογράφος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top